Pressemelding: Sterk avslutning i Frankrike

Helgen 12.-14. mai ble andre runde av IAME Beleux Series kjørt, i franske Ostricourt. I klassen X30 Senior stilte Philip Svendsen (14) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, til start i et felt som talte 74 førere fra hele 10 ulike nasjoner.

Treningen før løpet var preget av skiftende værforhold og til dels mye regn. Med helt andre værutsikter for selve løpet, ble det lite tid for førerne til å finne de optimale innstillingene for både motor og chassis, noe som selvsagt gavnet de lokale førerne, men Philip og teamet var optimister.

Optimismen ble dessverre raskt feid unna, da Philip måtte bryte tidkjøringen allerede før han fikk satt en ordentlig tid, med et kjede som røk. Det betød siste startspor i alle de 5 innledende heatene, og målet om en A-finaleplass ble med ett bare en teoretisk mulighet. Den lille teoretiske muligheten forsvant, da kjedet røk nok en gang i ett av de innledende heatene.

– Det her var merkelig. Det er svært sjelden at et kjede ryker slik, og at det skjer to ganger rett etter hverandre, er helt utrolig, men av det vi kan se, så er det to helt uavhengige problemer som ikke har noe med hverandre å gjøre, og som er vanskelig å forutse. Ergerlig at det skjer på tidkjøring, for det ødelegger egentlig for resten av løpshelgen, sier en lettere oppgitt pappa, og teamsjef Lars-Erik.

 

I de heatene uten problemer, kjører Philip seg kraftig opp i feltet, med en 12. plass som bestenotering. Til tross for brutt både tidkjøring og et innledende heat, avanserer Philip til en 53. plass totalt, noe som gav 17. startspor i B-finalen.

 

B-finalen blir også helgens høydepunkt. Fra 17. startspor kjører Philip seg opp til en 4. plass, og er klart raskest av samtlige.

– Det var et morsomt heat! Det er gøy med forbikjøringer og kjøre seg oppover i feltet når man er såpass rask. Og deilig å få en opptur på slutten her. Det er frustrerende når slike tekniske feil skjer, men det er en del av gamet – det er det som er racing. Veldig glad også for at vi jobber og forbedrer oss hele veien. Med det tempoet vi hadde i B-finalen nå, så hadde vi vært med å lukte på en topp 15, kanskje topp 10 totalt, dersom vi hadde hatt litt mer stang inn og vært mer riktig plassert i feltet. Men det kommer seg! Neste gang, i Genk i Belgia, så skal vi til A-finale! sier en sliten og til slutt fornøyd Philip.

 

Vinneren av klassen X30 Senior, ble til slutt belgiske Elie Goldstein, foran Ean Eyckmans og Sam Balota – også de to fra Belgia. Eyckmans kjører ellers også Europamesterskapet i klassen OK, hvor han ligger på 9. plass etter to kjørte runder, noe som viser at det ikke er noe som står tilbake for nivået i IAME Benelux Series.

 

 

Neste runde i IAME Benelux Series går som nevnt i belgiske Genk, den 21. – 23. juli. I mellomtiden skal Philip og teamet kjøre utvalgte løp i den norske og svenske IAME cupen.