Pressemelding: Sterk seier til Svendsen

Denne søndagen ble runde 4 i Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC) kjørt på KS Klippans gokartbane, like utenfor Helsingborg i Sør-Sverige. For Philip Svendsen (13) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, bød løpet i helgen på nye utfordringer og erfaringer. Til dette løpet var skjetvingen invitert inn til å kjøre for det svenske teamet AD Motorsport. AD Motorsport er en stor aktør i svensk karting, og supporterer førere ikke bare i Sverige, men også i internasjonale serier som WSK og Europamesterskapet i karting.

– Det å få denne muligheten hos AD Motorsport er utrolig gøy. Ikke bare er det moro å bli lagt merke til på denne måten, men dette er et team med så mye erfaring og ekspertise som jeg kan dra nytte av for å bli en enda bedre fører. Men det blir også en tilvenning, siden AD Motorsport kjører med et annet kart-merke enn det jeg gjør til vanlig, sier Philip spent.

I klassen Junior 125, stilte for anledningen hele 40 førere til start, hvor flere kom rett fra EM-runden i Kristianstad tidligere i juni.

Dagen begynte med regnvær og til dels svært utfordrende kjøreforhold rundt den 1.004 meter lange banen i Klippan. Dette er forhold som normalt passer den raske skjetvingen godt, dog krevde det litt tilvenning til ny kart med litt andre kjøreegenskaper. Men teamet har som nevnt mye erfaring og ekspertise, slik at de jobbet hardt og målrettet sammen med Philip, med å analysere kjørestil opp mot data og telemetri. Resultatet ble til slutt en 2. plass på tidkjøring, og et meget godt utgangspunkt for resten av dagen.

Utover dagen bedret været seg, og banen tørket etter hvert opp. Samtidig forbedret Philip og teamet hele tiden på småting, og med en 3. og en 1. plass i de innledende heatene, så har faktisk Philip en overbevisende Pole Position i finalen.

I finalen fortsetter den raske skjetvingen med strålende kjøring, og regelrett parkerer konkurrentene. Ut fra start er Philip aldri truet, og etter 14 runder passerer han målflagget med god margin ned til 2. mann, og kan innkassere sin første seier i Sverige og SKCC. 2. plass tok rival og for anledningen teamkamerat i AD Motorsport, Vilmer Svahn fra Sverige og KAK Motorsport. mens 3. plass gikk til danske Tobias Normann fra Korsør.

– Yes! Dette var rått! Litt trå start på dagen mens det var bløtt – Energy Corse karten AD Motorsport bruker er ganske annerledes å kjøre på vått føre enn det jeg er vant til, men gutta i teamet kan det de driver med, og sakte, men sikkert fikk vi justert oss inn. Og i finalen var det bare å male på – det er en god følelse når man ligger i tet og samtidig ser i øyekroken at han bak slipper meter for meter. Og moro å få det til når jeg får en slik mulighet som i dag med AD Motorsport, og spesielt at jeg slår Vilmer i helt likt utstyr som han.

Med en dobbeltseier på Gjøvik forrige helg, og en seier nå i Sverige, er Philip i ferd med å prikke inn formen før det som er det store høydepunktet i Norge, nemlig Norgesmesterskapet på hjemmebanen og KNA Varna, førstkommende helg. Som regjerende mester og tidenes yngste Norgesmester i go-kart, må 13-åringen finne seg i å ha et visst favorittstempel, foran det som blir en lang løpshelg hvor kjøringen begynner allerede på torsdag, og Norgesmesterne kåres på søndag.