Pressemelding: Sveen Frøslid tar pause

Håkon Sveen Frøslid har bestemt seg for å ta en pause fra rallykjøringen i 2023, etter flere års satsing på høyt nivå i rally-NM. Han og kartleser Jørn Listerud endte på 8.plass i klassen for internasjonale 4WD-biler med sin Ford Fiesta R5 i årets sesong. Nå blir det en pause i 2023, men med en målsetting om å komme tilbake i toppklassen i Rally-NM  2024. 

-Vi har vært heldige som har fått muligheten til å konkurrere mot Norges beste rallyførere i sportens toppklasse denne sesongen. Ikke alt har gått på skinner og noe stang ut har det blitt gjennom sesongen, men alt i alt har vi har utviklet oss veldig og tidvis har tempoet vært riktig bra. Jeg må takke kartleser Jørn Listerud som har vært med på «reisen» og vært villig til å legge ned seriøs innsats for at vi begge kunne fortsette en kontinuerlig progresjon fra løp til løp, sier Håkon Sveen Frøslid.

Som debutant i toppklassen i rally-NM har Håkon med sine 24 år vært yngstemann i dette selskapet i 2022. Likevel kan han se tilbake på ni sesonger med rallykjøring siden han startet i ungdomsklassen kort tid etter at han fylte 16 år i 2014. Fra 2016 til 2021 tok han fem medaljer i Norgesmesterskapet, fordelt på to bronse, to sølv og ett gull. Høydepunktet hittil er en overlegen seier og NM-gull i klassen for nasjonale 4WD-biler i 2021.

Før 2023 har Håkon vurdert at det ikke er aktuelt med en halvhjertet satsing. Det er mulig han kjører et par mindre løp for å «holde seg litt i gang» , men full NM-satsing vil det uansett ikke kunne bli.

-Det har vært en utrolig morsom periode de siste årene med progresjon hele veien og mange resultater som vi har kunnet være stolte av. Neste år har vi imidlertid tatt valget om å investere mer tid og penger i familiebedriften, noe som ville vært vanskelig med en full rallysatsing. Målet er at dette kan sette oss i stand til å komme enda sterkere tilbake i 2024. Tusen takk til pappa Geir Helge, som har bidratt sterkt til at denne rallysatsingen i det hele tatt har kunnet la seg realisere, og takk til alle andre som har støttet oss på verdifullt vis gjennom flere sesonger, sier Håkon Sveen Frøslid.