Pressemelding: Svendsen klar for ny sesong

Vinteren er i ferd med å slippe taket og Philip Svendsen (15) fra Skiptvet og KNA Varna er allerede klar for en ny go-kartsesong.

 

Som i fjor, skal Philip kjøre i klassen IAME X30 Senior, hvor man kjører med en 125ccm 2-taktsmotor med 30 hestekrefter og toppfart på over 120 km/t selv på svingete og trange go-kart baner. I fjor var Philip yngst og fersk i klassen – i år stiller han til start med en god porsjon erfaring i ryggen og bedre forberedt enn noen gang.

 

– I fjor ble vi nok tatt litt på senga over nivåforskjellen fra Junior til Senior. Den var ikke skremmende stor, men det satte oss litt ut og vi havnet tidlig litt bakpå. Derfra forsøkte vi nok å gjøre for store fremskritt av gangen, noe som virket mot sin hensikt mer enn noe annet. Vi har fortsatt ei lang liste med ting vi skal bli bedre på, men ser vi tilbake et år, så har vi forbedret oss vesentlig på en rekke punkter, slik at vi er optimister i forhold til å fortsette progresjonen, forteller Philip.

 

Mye handler om flyt og selvtillit i motorsport, og det er viktig for å få marginene med seg, fremfor mot seg. Philip har derfor forberedt seg meg god hjelp fra ressurser i Norges Bilsport Forbund og Team Norway – Norges Raskeste Landslag. Det har vært mye fokus på styrke, utholdenhet, koordinasjon og visualisering. Alt for å bli mer stabil, mer nøyaktig og i mindre grad la seg affisere av ytre påvirkninger og stress. For å teste ut dette i praksis, så har Philip sammen med blant annet Martinius Stenshorne og Dennis Hauger, trent mye simracing.

 

– Simracing begynner å bli ganske avansert i dag. Man vil nok aldri matche helt det fysiske aspektet, men mentalt, er det mye det samme man gjør i virkeligheten, og det er god trening for presisjon og stabilitet – og det å kunne ta ut det ypperste når det virkelig gjelder. Det siste her er noe jeg absolutt må bli bedre på, spesielt det å få det til å stemme på tidkjøringer, for den er viktig for hele løpshelgen. Man vinner ikke løpet på tidkjøringer, men man kan fort tape det… Det var nok her vi slet mest i fjor. Litt for dårlige tidkjøringer gjorde at vi ble jagende bakfra resten av løpet, og måtte «ta i» litt for mye på veien fremover i feltet, sier en fokusert 15-åring.

 

Planen til teamet er i år som i fjor, å kjøre IAME Benelux Series. Dette har vist seg å være en av de tøffeste seriene etter IAME Euro Series, og siden terminlisten og banene er de samme som i fjor, så har både Philip og mekaniker/pappa Lars-Erik, et godt utgangspunkt å bygge videre på. Første runde i serien går på Mariembourg, helt sør i Belgia, allerede i påsken.

 

Teamet har allikevel tjuvstartet sesongen litt, med kjøring både i Spania og i Sør-Sverige.

 

– Ja, med så mye snø og kulde vi har hatt her hjemme i vinter, så har vi måttet trekke sørover. Det er viktig at pausen ikke blir for lang – både Philip og jeg som mekaniker blir fort «rustne», kommer det fra pappa Lars-Erik med et smil.

Utover kjøring i Mellom-Europa, så er Norgesmesterskapet her hjemme, et høydepunkt. I år går det av stabelen i Andebu utenfor Tønsberg, siste helg i august.

 

– Det ser jeg fram til. Andebu er en bane jeg liker meg på! Her vant jeg mitt første løp i Junior, og burde ha vunnet mitt første i Senior i fjor, om det ikke hadde vært for tekniske problemer. Så her skal vi absolutt være med å kjempe om gullet. Men det er mye kjøring som venter før den tid – og selv om vi har kjørt litt i vinter, så gleder jeg meg veldig til å komme i gang med sesongen for fullt, kommer det fra en entusiastisk Philip som definitivt er klar.