Pressemelding: Svendsen med ny pallplass

I helgen ble runde 5 i Sydsvenskans Kart Champions Cup (SKCC) kjørt på Axamo Ring utenfor Jönköping i Sverige. På søndag stilte Philip Svendsen (13) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, til start i klassen Junior 125 sammen med 29 andre førere. Dette etter et par løp med litt motgang og brutte finaler, deriblant SM-finalen på Kalmar forrige helg. Etter 28 kjørte løp og over 100 heat, ble dette det første heatet Philip måtte bryte etter en krasj. Brutt løp ble det også i lørdagens løp på Axama i klassen OK Junior, slik at det var derfor en revansjesugen skjetving som stod på startstreken under søndagens løp.

I et særdeles tett felt, åpnet Philip dagen med 4. tid i kvalifiseringen, bare ett fattig tidels sekund bak førsteplassen. Men det var jevnt bakover også. Hele 14 førere snek seg innenfor et halvsekunds margin på den 1.040 meter lange banen.

Fjerde startspor betyr yttersving i de to første svingene etter start på Axamo Ring, noe som sjeldent er ideelt. Det ble også vanskelig for Philip i første innledende heat. Philip taper et par plasser i starten, men kjører fort, noterer seg for raskeste runde, og kommer seg til slutt opp på en 5. plass igjen.

Fast bestemt på å gjøre en bedre start i de andre innledende heatet, blir Philip litt for ivrig i starten, og bytter spor tidligere enn det som er tillatt. Da hjelper det ikke at han også her kjører inn til en 5. plass, for straffen for feilaktig start gir ham et tidstillegg på hele 10 sekunder. I et så jevnt felt som det var på Axamo i helgen, så betyr det at han flyttes helt ned til en 19. plass.

– Det var en real «rookie-mistake», men det er så mye adrenalin, så høy tenning og man må være så på hugget at her ble jeg litt finta ut, og trodde starten gikk tidligere enn det den gjorde. Ergerlig, for jeg tjente absolutt ingenting på det, men så er reglene, og sånn er racing, sier en lettere oppgitt Philip i depoet, etter nettopp å ha fått beskjeden fra dommerne.

«Bare» 12. startspor i finalen, var derfor et noe dårligere utgangspunkt enn både Philip og teamet hadde håpet på tidligere på dagen. Men Philip har flere ganger tidligere vist at han har et ekstra gir når det virkelig gjelder. Det giret bruker han også denne gangen. Fra 12. startspor kjører han seg opp til en mesterlig 3. plass bak, vinneren Leo Nilsson og teamkamerat i AD Motorsport, Vilmer Svahn.

– I finalen stemte mye og jeg traff på det meste. Hjalp jo selvsagt litt at det var hard fighting i feltet, og at det var et par stykker som hektet sammen, men igjen, dette er racing. Vi tok inn over 4 sekunder på teten fra det hadde roet seg etter starten, til nest siste runde, så tempoet var definitivt der. Nå må vi bare jobbe med å komme oss bedre gjennom de innledende heatene – har blitt litt for mange finaler med altfor dårlig startspor og mye opphenting. Når vi har startet helt fremme, som på Klippan tidligere i sommer, så vant vi jo, sier en langt lystigere 13-åring etter finaleheatet.

Med en 3. plass leder Philip fortsatt SKCC foran teamkamerat Vilmer Svahn, men sistnevnte knapper innpå med sin 2. plass. Neste runde i cupen kjøres i Malmø den 4. september, før den siste og avgjørende runden kjøres i Kristianstad 25. september.