Pressemelding: Svendsen tilbake på topp

Etter en lang, kald og snøfylt vinter, kjørte man endelig i gang go-kart sesongen her hjemme i Norge denne helgen, nærmere bestemt på Reve Kart Ring hos KNA Klepp på Jæren. Løpet utgjorde første runde i både Vestlandsmesterskapet og IAME Series Norway – Vest.

 

Philip Svendsen (15) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, og teamet hadde tatt turen fra øst til vest. Philip stilte som vanlig i klassen X30 Senior, dog i et noe beskjedent felt denne gangen, med kun 9 førere til start. På startstreken fant vi allikevel også fjorårets sølv-vinner i NM, hjemmefører og favoritt, Tord Raugstad.

 

Løpet på Klepp bar, ikke overraskende, preg av skiftende værforhold. På en kald og fuktig, men opptørkende bane, hvor grep og fart ble bedre og bedre for hvert sekund som gikk, så var det til slutt William Lundbø fra KNA Nordvest, som satte raskeste tid i kvalifiseringen. Det gjorde han med en tid fattige 5 hundredeler foran Philip, med nevnte Raugstad på 3. plass drøye ti-delet lenger bak.

 

Men herfra og inn, så Philip seg aldri tilbake. I det innledende heatet tar han seg ganske raskt opp i tet og kjører inn til heatseier. Det gir beste startspor i 1. finale, hvor han tar starten, rykker ifra når det kjempes hardt bak, og vinner ganske oppskriftsmessig. I 2. finale blir det noe jevnere om seieren. Denne gangen henger Raugstad seg på og de to distanserer feltet. Philip leder hele veien, men selv om Raugstad forsøker seg mot slutten, krysse Philip målstreken først atter en gang.

 

– Dette var gøy! Det er alltid deilig å vinne. Og i den siste finalen her, så måtte jeg virkelig ta i – Tord slapp aldri taket, og det gikk rimelig fort mot slutten der. Da smaker det godt å dra i land seieren. Og spesielt når det er så lenge siden sist. Men i dag stemte det bra hele veien, både det kjøremessige og det tekniske. Vi vet jo vi har en god pakke når det meste stemmer, men det siste året og vel så det, så har vi slitt med å få det ut. Nå var det ikke så altfor stort felt her i dag, men det å få en gjennomføring uten problemer og se at alt fungerer, gir fornyet motivasjon og selvtillit. Nå kan jeg nesten ikke vente med å sette meg i karten igjen, sier en fornøyd Philip med en stor pokal i hånda og et bredt smil om munnen.

 

Også pappa og mekaniker Lars-Erik, var fornøyd med resultatet

– Ja, det er jo dette vi jobber knallhardt for. For min del er det jo godt å se at vi kom oss gjennom uten tekniske problemer denne gangen. Det har vært mye rare ting som har skjedd de siste gangene. Det meste av det mener jo jeg har vært vanskelig å forutsi, men racing er uforutsigbart, så det gjelder å bygge buffere hele veien mot alt det uventede som kan skje. I dag leverer også Philip bra. Tross motgang, står han på og jobber hele tiden med å bli bedre og være så godt forberedt som mulig. Denne helgen har vi fått god coaching av Jon Krognes på visualisering og fokusering på rutiner og arbeidsoppgaver. I tillegg har Jan Åge Asgrimsplass fra Norges Bilsportforbund hjulpet Philip med å være skjerpet og fysisk klar fra første sekund. Dette er noe jeg ser Philip tar til seg og har god utvikling på, og det er verdifullt uansett om det er 10 eller 100 på startstreken. Så alt i alt, en veldig god helg for oss dette her.

 

Nå venter ytterligere et løp på hjemlige trakter, og det på hjemmebane. Knut Bjerke’s Minneløp kjøres på KNA Varna i slutten av april, før teamet setter kursen sørover til Frankrike i mai, for 2. runde i IAME Benelux Series.

Det var ikke mindre enn 170 deltakere med i første runde av Vestlandsmesterskapet i karting på Klepp. Resultater finnes her: Resultater og Startoppstilling – Google Disk