Pressemelding: TF Performance med nytt internasjonalt program

Med to fremadstormende førere skal det norske teamet TF Performance vise seg frem ute på kontinentet denne sesongen.

Felix Heiberg (18) og Knut Erik Knudsen (23) ruller snart i gang årets sesong som for de innebærer en spennende internasjonal satsing. I teamet TF Performance utgjør duoen Norges alibi i Renault Clio Cup Midt-Europa.

Etter flere suksessrike sesonger i Citroen DS3 Cup i Danmark blir dette en ny utfordring for både team og førere. Mesterskapet kjennetegnes av at alle kjører med like biler, og førerne får med andre ord virkelig vist frem sine ferdigheter bak rattet.

– Jeg ser veldig fram til årets sesong. Vi har nå holdt på i 6 år og dette blir helt klart den største utfordringen vi har hatt som lag. Vi skal konkurrere på noen av Europas beste baner i verdens største merkecup. Ogat vi da kommer med to norske førere gjør meg både stolt og ydmyk, forteller teammanager Thomas Faraas.

Legendariske baner

Felix Heiberg fra Aurskog har vært en del av TF Performance siden debuten som 15-åring i 2021. I fjor avsluttet han det danske eventyret på perfekt vis med sammenlagtseier i DS3 Cup. Nå går altså turen lenger sør på kontinentet.

– Det er et ganske stort steg opp egentlig. Det er sjåfører i verdensklasse her, forteller Heiberg som er spent på hvordan han selv vil hevde seg mot den internasjonale motstanden.

– Jeg håper jo på noen topp 10-plasseringer og tror ikke det er umulig, men gullpremien hadde jo vært å komme på pallen. Innerst inne vil jeg vinne hele dritten, fortsetter Heiberg.

18-åringen ser spesielt frem mot å kjøre på legendariske baner rundt om i Europa for første gang. En av banene som skal besøkes i løpet av sesongen er belgiske Spa-Francorchamps.

– Spa har vært en barndomsdrøm hele livet for meg. Jeg har alltid drømt om å få kjøre der, så det blir nok høydepunktet for meg i år, slår han fast.

Thomas Faraas omtaler Heiberg som en uslepen diamant.

– Felix er vår uslepne diamant. En uredd ung gutt som må holdes litt i tøylene. Men etter at han vant DS3 cup for oss i 2023 så viser han samtidig at han er klar for oppgaven, forteller Faraas.

Sikter høyt

I den andre bilen finner vi Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen. Knudsen har jobbet med TF Performance i flere år og kan blant annet se tilbake på en andreplass i DS3 Cup fra 2022. 23-åringen ser nå frem til å bringe det gode samarbeidet inn i et nytt mesterskap.

– Det blir en ny klasse og et nivå på førerne vi aldri har opplevd før. Jeg regner med at resultatene kommer til å variere litt fra bane til bane. Dette er baner vi aldri har kjørt på før. Noe som betyr at det er mye å lære seg for meg som fører. Samtidig som vi må finne et oppsett på bilen som gjør at vi kan kjøre fort. Årets sesong kommer til å bli en utfordring, men det er noe jeg liker og gleder meg veldig til, sier Knut Erik Knudsen.

I Renault Clio Cup kjøres det en rekke ulike mesterskap om hverandre. For den norske gjengen handler det om å slå de førerne som også deltar i det midt-europeiske mesterskapet.

– Her har vi som mål å bli topp tre sammenlagt. Det kan være et hårete mål, men går ting veien er det fullt oppnåelig, forteller Knudsen.

Faraas setter sin lit til Knudsen som teamets mest rutinerte fører. Han har også fått testet ut mesterskapet allerede da han i fjor deltok i sesongens siste løpshelg på Zandvoort.

– Knut Eirik har vært hos oss i 5 år nå og må finne seg i å være den rutinerte. Han har vist meg at med knallhard jobbing over tid så kommer også resultatene, så derfor er timingen nå helt riktig.

Sesongens første løpshelg kjøres på Hockenheim i Tyskland fra 10. til 12. mai. Mesterskapet skal også besøke de legendariske banene Spa-Francorchamps, Magny Cours og Circuit de Barcelona-Catalunya før sesongen avsluttes på den franske Paul Ricard-banen i oktober.