Pressemelding: TF Performance søker revansje på Spa

Etter en lærerik debuthelg venter det nye muligheter for Felix Heiberg og Knut Erik Knudsen denne uken. 

 

Denne uken reiser det norske racingteamet TF Performance til Belgia og den legendariske banen Spa-Francorchamps for sesongens andre løpshelg i Renault Clio Cup. I de to bilene er Felix Heiberg og Knut Erik Knudsen klar til å gi full gass. 

 

Teamet som deltar i det sentral-europeiske mesterskapet er allerede på plass på banen hvor det skal kjøres testpass de neste par dagene før alvoret setter inn fra lørdag. 

 

Barndomsdrøm går i oppfyllelse

Aurskog-gutten Felix Heiberg ser frem mot ny læring, og ikke minst til å kjøre på den legendariske banen han så på som årets høydepunkt før sesongen rullet i gang. 

 

– Jeg har forventninger om en jevn forbedring gjennom helgen, og at både vi som team og meg som sjafør lærer mye. Å være her er jo helt sykt. Det første jeg gjorde var å gå til Eau Rouge og se hvor bratt den egentlig er. Det blir en barndomsdrøm som går i oppfyllelse i helgen, forteller Felix Heiberg.

 

Knut Erik Knudsen fra Mjøndalen ser også frem mot den kommende løpshelgen, og selv om teamet er debutanter på banen tror han at de kan dra fordel av de usikre værforholdene de møter på den legendariske banen. 

 

– Jeg tror det kommer til å bli en spennende helg. Vi tar med oss en god følelse og fremgang fra Hockenheim, og ønsker å bygge videre på det denne helga. Samtidig er det spådd usikkert vær. Vi vet vi er raske hvis det eventuelt skulle begynne å regne. Jeg har troa på at dette kommer til å bli en veldig bra helg, forteller Knut Erik Knudsen. 

 

Forventer tøff konkurranse

Den første løpshelgen for sesongen ble en lærerik erfaring med relativt beskjedne plasseringer fra 17. til 29. plass i de to løpene. Selv om det var litt som forventet sier ikke teamet seg fornøyd før de har tatt nye steg mot toppen.

 

– Vi har selvfølgelig høyere forventninger enn det vi presterte forrige gang. Vi håper å ta steg hver gang vi er ute og kjører, men samtidig så er vi ydmyke nok til å vite at det er vanskelig, sier teamsjef Thomas Faraas. 

 

TF Performance deltar altså i det sentral-europeiske mesterskapet, men i Clio Cup kjøres de ulike klassene samtidig. Det vil si at de møter tøff konkurranse også fra førere som kjører i andre klasser, og på Spa blir det trangt om plassen. 

 

– Det blir enda flere biler her med 60 påmeldte så er vi på den øvre halvdelen så er vi på en måte på riktig vei. Selv om resultatet da ikke er spesielt imponerende så er jo målet som jeg sier å ta steg hele veien og kjempe mot de store når vi kommer litt lenger ut i sesongen, forteller Faraas. 

 

Etter noen innledende treningspass er det klart for kvalifisering og løp både lørdag og søndag, og alt kan sees gratis på YouTube op kanalen Renault Clio Series.