Pressemelding: Tilbake til røttene for Oliver Solberg

Drøyt tre år etter VM-debuten på noen av de samme veiene, er rallyfører Oliver Solberg (21) tilbake i Wales fog tilbake i en VW Polo R5 for å kjøre løpet Cambrian Rally.

 

21-åringen gjorde seg kjent i Llandudno sist rally-VM var innom Storbritannia i 2019. Cambrian Rally er sesongavslutningsløpet i det britiske rallymesterskapet. Mads Østberg vant løpet i 2009 og Andreas Mikkelsen i 2006.

 

-Veiene er noen av de kuleste uansett hva man sammenligner med i resten av verden. Det er så mye glede og moro med å kjøre dem. Når muligheten bød seg igjen, var det noe jeg hadde veldig lyst til, sier Oliver Solberg.

VM-debuten endte med brutt løp, men 2019 er sesongen der Oliver Solberg vant elleville sju av 13 rallyer i Latvia, Estland og USA.

 

Dessverre må den svensknorske rallyføreren klare seg uten sin faste kartleser i Wales, briten Elliott Edmondson.

-Elliott veltet under trening på terrengsykkelen sin. Vi trener hardt og presser grensene, og det engasjementet er en av tingene jeg virkelig liker og beundrer med Elliott. Jeg er veldig lei meg for at han går glipp av det som kommer til å bli et stort og morsomt rally.

Craig Drew vil erstatte Edmondson i det walisiske løpet. To ganger tidligere har 39-årige Drew vært Oliver Solbergs kartleser.

-Jeg kjenner Craig veldig godt fra før. Vi konkurrerte sammen i Finland og Spania i fjor, og vi var lagkamerater i Subaru Motorsports USA noen år før det. Han er en fin fyr, og jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en god jobb. En stor takk til Craig for å stille opp på kort varsel, sier Solberg.

Cambrian Rally starter fredag kveld med to asfaltprøver. Lørdag bærer det ut i skogen med to sløyfer på fire fartsprøver i kjent terreng fra VM-runden i 2019.

Oliver Solberg skal kjøre en privat Volkswagen Polo R5 i Wales.