Pressemelding: Tøffe tak for Philip i Belgia

Philip Svendsen (14) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, kjørte i helgen første runde i IAME Benelux Series, som gikk av stabelen i Mariembourg i Belgia. Her stilte han til start i klassen X30 Senior, sammen med 103 andre førere.

 

Det ble en til dels utfordrende, men svært lærerik helg for skjetvingen. Etter 41. plass i en uhyre jevn kvalifisering, fulgte både oppturer og nedturer i de innledende heatene. Når alt stemte viste Philip styrke og yppet seg mot de beste, men det var også situasjoner hvor manglende erfaring på dette nivået gjorde seg gjeldende, i tillegg til enkelte tekniske problemer.

 

Etter de innledende heatene hadde Philip falt ned en plass totalt, til 42. og var dermed ikke blant de 36 beste som fikk kjøre A-finale denne gangen.

 

– Det var kjedelig. Vi hadde tempoet til å kunne gi de fleste god kamp i en A-finale her, men dessverre var det litt tekniske problemer og et par dårlige valg i innledende heat som ødela for oss. Men det er sånn det er i racing. Når man har god flyt er det stang inn hele veien, og når det butter litt i mot, så føles det som om alt går stang ut. Det har uansett vært utrolig moro, tross sluttresultatet, og vi har lært ekstremt mye denne helgen. Disse erfaringene tar vi med oss hjem og bygger videre på. Neste gang blir det garantert A-finale, det er jeg 100% sikker på! sier en litt skuffet og litt fornøyd Philip.

 

B-finalen ble dessverre heller ikke den avslutningen teamet hadde håpet på. Fra 6. startspor var målet å kjempe om en seier i denne, men en hekting og snurring på førsterunden satte fort en stopper for det. Da hjalp det ikke at Philip var raskest i feltet fra runde 2 og inn. Det ble til slutt en 24. plass i B-finalen, og da en 60. plass totalt.

 

– Vi er nok litt skuffa over sluttplasseringen ja, men vi tar med oss mye god kjøring, bra fart, og mange erfaringer. Philip er tross alt den yngste utpå her og blant langt mer rutinerte førere. Potensiale for de helt store plasseringene er der, men vi må jobbe med å bli mer stabile og luke ut unødvendige feil. Det gjelder ikke bare Philip, men oss i teamet også. Det er ikke rom for de minste unøyaktigheter. Alt må være optimalt hele veien, og det på et nivå som er helt i verdensklasse. Nå skal vi endelig hjem en tur, etter å ha vært på veien i Europa et par uker. Så skal vi summe oss litt, trene på de tingene vi vet vi har mer å hente, og så stiller vi enda sterkere til neste runde på Ostricourt i Frankrike i mai, sier en sliten teamsjef og pappa Lars-Erik.

 

Vinneren i klassen X30 Senior ble til slutt Ruben Moya fra Spania, foran hjemmeføreren Elie Goldstein og briten Luca Griggs på 3. plass.