Pressemelding: Toppfart før Solberg trakk seg

Oliver Solberg viste toppfart før han i samråd med sitt Hyundai-team valgte å trekke seg fra Rally Monte-Carlo søndag på grunn av en eksoslekkasje tidligere i løpet.

 

På løpets 13. fartsprøve satte den norsksvenske 20-åringen tredje beste tid, kun slått av Kalle Rovanperä og Sebastien Ogier. Men han var raskere enn tidenes beste rallyfører, Sebastien Loeb, som vant sesongåpningen i Monte-Carlo foran Sebastien Ogier og Craig Breen.

-Vi hadde et lite håp om å kunne gjennomføre løpet da den siste dagen startet. Vi lå så langt etter tidsmessig at eneste mål var å kjøre på oss mest mulig erfaring for bilen, teamet og oss selv. Vi fikk sjuende beste tid på 14. fartsprøve, men etter den prøven ble vi enig med teamet om å trekke oss fra resten av løpet. Formen var ikke helt bra etter de siste par dagers hendelser, sa Oliver Solberg.

Tidenes første VM-rally med hybridbiler startet noe dempet for Solberg, som på de første fartsprøvene i kveldsmørket torsdag ikke hørte sin kartleser Elliott Edmondson på grunn av problemer med det interne kommunikasjonssystemet.

Dagen derpå ble duoen satt tilbake av en eksoslekkasje inn i bilens kupè, som skulle vise seg å bli avgjørende for hele løpet. En avkjøring på løpets 10. farsprøve førte til at Solberg tapte over halvtimen, og søndag valgte duoen i samråd med teamet å trekke seg fra løpets siste tre fartsprøver.

-Helgen ble lang og hard, men jeg er godt fornøyd med jobben vi har gjort. Selv om det har vært vanskelig, fikk vi med oss noen gode etappe- og mellomtider. Vi tar med oss videre det positive som er. Stort takk til teamet for lange dager og mange timer med stor innsats. Sammen skal vi jobbe for å forbedre oss til neste løp, sa Oliver Solberg.

Neste VM-runde finner sted på snø i svenske Umeå om en måned.

Sluttresultat Rally Monte Carlo