Pressemelding: Tredje strake seier

Håkon Sveen Frøslid tok en overbevisende tredje strake seier i rally-NM, da han og kartleseren Jørn Listerud kjørte inn til klasseseier og som nr. 8 totalt i Rally Grimstad med sin Subaru Impreza lørdag. Løpet ble gjennomført perfekt med raskeste tid på samtlige ni fartsetapper og en total seiersmargin på over ett minutt på de raske og krevende asfaltveiene rundt sørlandsbyen.

-Det er første gang jeg har klart å vinne et rally med bestetid på samtlige fartsetapper, og det er sånn sett kanskje det beste løpet jeg noensinne har kjørt. Oppsettet på bilen fungerte supert, notene var veldig gode, kartleser Jørn gjorde en strålende jobb og vi hadde ikke et eneste problem underveis, sier Håkon Sveen Frøslid.

Håkon kom også inn som nr. 8 totalt i Rally Grimstad og hadde bare sju biler fra den raskeste klassen med R5-biler foran seg på resultatlista. Seiersmarginen i klassen for nasjonale 4WD-biler ble på over ett minutt til Thomas Kvam med Mitsubishi, som er Håkons eneste reelle konkurrent i kampen om NM-gullet.

-Jeg var spent før start for vi hadde ikke fått testet et nytt oppsett for asfaltkjøring på forhånd annet enn noen få runder på Vinjarmoen rallycrossbane på Dokka. Egentlig hadde vi gått en ganske annerledes vei på bilens oppsett enn det vi kjørte med i Grimstad i fjor,  men allerede på den første fartsetappen skjønte vi at dette ville fungere. Derfra og inn til mål gikk alt på skinner, sier 23-åringen fra Torpa.

Dette ble altså den tredje strake seieren i årets rally-NM for Håkon, som dessuten har tatt maksimal poengpott i alle de tre løpene med 33 poeng hver gang. Foran de to siste NM-rundene, Rally Sørland og Rally Hedmarken, leder han med 27 poeng på Thomas Kvam, som er den eneste som teoretisk kan ta fra ham NM-gullet. Klarer Håkon å ta sju poeng mer enn Kvam i neste runde, vil han allerede være Norgesmester før finalen på Hamar.

-Jeg har faktisk opplevd å tape et gull i siste NM-runde en gang tidligere, så jeg tar ingenting på forskudd. Som sesongen har forløpt hittil vil vi tempomessig normalt ligge godt an til å kjempe om seier og mesterskapet i Rally Sørland, men det forutsetter at vi ikke får problemer av kjøremessig eller teknisk art underveis. NM-gullet blinker i det fjerne, men vi kan ikke feire riktig ennå, sier Håkon Sveen Frøslid.