Pressemelding: Tveiten Sollie i Finland

Det er ikke hverdag å ta fly til billøp for en tolvåring, men denne helgen er det løp i Finland, dit Olliver og pappa reiser med fly. RX Evolution tok med utstyret og to Crosskarter på tur onsdag og nå er det klart for 5. og 6. runde i RallyX Nordic.

Det skal kjøres på den tidligere VM banen i Kouvola, og det er TV sendinger på Youtube begge dager fra løpene i Finland.

En som gleder seg er 12 år gamle Olliver Tveiten Sollie fra Hønefoss. Olliver fikk mange nye fans etter en god debutsesong i RallyX Nordic. Til tross for sin unge alder har han god rutine gjennom mange sesonger i Norsk bilsport allerede.

 

Det startet i Crosskart Mini som 5 åring, og i fjor fikk han mye positiv oppmerksomhet med god kjøring på den internasjonale arenaen. Han har også rukket å ta med seg medalje i NM.

 

Årets to første rundene ble kjørt i Danmark, deretter de to neste i Sverige.

 

Les saken om Olliver på RallyX sine hjemmesider her:

https://www.rallyx.se/2023/05/16/olliver-tveitten-sollie-continues-to-grow-in-the-junior-category/

 

Sollie har kvalet inn topp 6 i de fire første løpene og stått i første rekke i alle semifinaler. Nivået er skyhøyt, spesielt de finske kartene går meget godt og det ble ingen finale i den første løpshelgen i Danmark, men i Sverige ble det to finaler og han var faktisk veldig nær ved å vinne løpet på lørdag.

 

Han endte P4 og P6 i Finland med utrolig god kjøring, selv om pallen glapp.

Olliver klatret til en 5. plass i mesterskapet etter helgen på Tierp, og målet om å kjempe topp 4 er innen rekkevidde selv om nivået er knallhardt i toppen. Han er beste ikke finske utøver.

 

Fikk du med deg denne video da Ekstrøm lovet Olliver en test i Supercar: https://www.youtube.com/watch?v=2n8w0w6_ReE

 

Det viste seg at Olliver var alt for liten til å kunne passe inn i bilen, men drømmen om en dag å kjøre Rallycross er helt klart til stede. Om det blir noen drømmetest med Ekstrøm gjenstår å se, nå ligger fokuset på Crosscar Junior i RallyX Nordic for NMK Hønefoss føreren.

 

Senere i år skal det kjøres en runde i Norge. Den kjøres på Grenland Motorsportsenter sammen med NM i Rallycross i august. Nå er det først klart for en dobbeltrunde på Kouvola- banen i Finland.

 

Skaar Racing Team har gjennom prosjektet RX Evolution hatt et samarbeid med Sollie Motorsport helt tilbake fra 2018. Brødrene Atle og Frode Skaar følger med på løpene og jobber med teamet rundt Olliver. De har fulgt utviklingen tett gjennom flere år allerede.

 

I tillegg til førerutvikling drifter RX Evolution karten denne sesongen.

 

Denne helgen inngår også Aleksander Heum i teamet til RX Evolution. Unggutten fra Vestfold kjører i CrossCar senior, og kan blande seg inn i toppen i sin klasse som består av flere Norske førere. Løpet kan følges via Facebook sidene til RallyX, se link her: https://www.facebook.com/rallyxnordic