Pressemelding: Tveiten Sollie klar for Tierp

Denne helgen blir det laget til et stort show på Tierp Arena som ligger i Uppsala, ca 120 kilometer fra Stockholm. Den 3. og 4. runden i RallyX Nordic skal kjøres, og det er ventet mye publikum i tillegg til live TV sendinger på Youtube begge dager.

En som gleder seg er 12 år gamle Olliver Tveiten Sollie fra Hønefoss. Olliver fikk mange nye fans etter en god debutsesong i RallyX Nordic. Til tross for sin unge alder har han god rutine gjennom mange sesonger i Norsk bilsport allerede.

Det startet i Crosskart Mini som 5 åring, og i fjor fikk han mye positiv oppmerksomhet med god kjøring på den internasjonale arenaen. Han har også rukket å ta med seg medalje i NM.

De to første rundene ble kjørt i Danmark.

Sollie kvalet inn som nr 5 og 6 i de to første løpene og sto i første rekke i sine to semifinaler. Men nivået er skyhøyt, spesielt de finske kartene går meget godt og det ble ingen finale i den første løpshelgen i Danmark for 14 dager siden tross  god kjøring.

Olliver ligger på en 7. plass i mesterskapet før helgen på Tierp, men det er mulig å klatre noen plasser i løpet av sesongen. Så målet er ikke forandret selv om nivået er hardt.

 

 

Fikk du med deg denne video da Ekstrøm lovet Olliver en test i Supercar: https://www.youtube.com/watch?v=2n8w0w6_ReE

 

Det viste seg at Olliver var alt for liten til å kunne passe inn i bilen, men drømmen om en dag å kjøre Rallycross er helt klart til stede. Om det blir noen drømmetest med Ekstrøm gjenstår å se, nå ligger fokuset på Crosscar Junior i RallyX Nordic for NMK Hønefoss føreren.

 

Senere i år skal det kjøres en runde i Norge. Den kjøres på Grenland Motorsportsenter sammen med NM i Rallycross i august. Nå er det først klart for en dobbeltrunde på Tierp før teamet setter kursen mot Finland om snaue to uker.

 

Skaar Racing Team har gjennom prosjektet RX Evolution hatt et samarbeid med Sollie Motorsport helt tilbake fra 2018. Brødrene Atle og Frode Skaar følger med på løpene og jobber med teamet rundt Olliver. De har fulgt utviklingen tett gjennom flere år allerede.

 

I tillegg til førerutvikling drifter RX Evolution karten denne sesongen.

 

Flere norske fører deltar i dette løpet på Tierp, deriblant Ole Christian Veiby som kjører i team med 5 ganger Verdensmester Johan Kristoffersson. Løpet kan følges via Facebook sidene til RallyX, se link her: https://www.facebook.com/rallyxnordic