Pressemelding: Tveiten Sollie leder RallyX før Älvsby

Olliver Tveiten Sollie som hadde en fantastisk helg med 2 seiere i Finland sist tok fly oppover torsdag formiddag med pappa Stig. Da var RX Evolution allerede godt på vei mot Älvsby, langt nord i Sverige med lastebil og to CrossCar Junior Xtreme biler.

Den andre tilhører Theo Johansen fra Elverum. Theo som konfirmerte seg for noen uker siden samtidig som han kjørte billøp på hjemmebane har ikke den beste oppladningen. Han og pappa har kjørt etter jobben på torsdag, men alt står klart når de kommer frem etter en lang kjøretur i natt.

Det skal kjøres trening fredag, deretter er det ett løp lørdag og ett søndag. Theo som er et år eldre enn Olliver har mindre erfaring, og dette er en sesong hvor han skal utvikles og ta steg mot toppen. Han tok en flott 5. plass og kjørte sin første finale i RallyX siste dag i Finland.

Olliver har tatt 3 seiere på 4 løp, og har vist en enorm styrke i finalene og spesielt startene foran sin svenske konkurrent Hampus Hagstöm som også kjører styggfort. De to har fått en solid ledelse i mesterskapet ned til nr. 3, men det skiller kun 3 poeng i sammendraget, favør Tveiten Sollie.

Nå skal det kjøres en dobbeltrunde i Sverige før det hele avgjøres med fire løp på ei uke i august. To dobbeltrunder, først Danmark og deretter Tyskland på legendariske Estering-banen på selveste 14 års dagen til Olliver.

Det er en lang vei, og mye som skal klaffe for å være med i kampen om mesterskapet. Nå er fokus på best mulig resultat i Älvsby der det tidligere har blitt kjørt en EM runde Rallycross i 1994 med blant annet Martin Schanche.