Pressemelding: Tveiten Sollie satser på RallyX Nordic

Olliver fikk mange nye fans etter en god debutsesong i RallyX Nordic. Endelig starter 2023 sesongen førstkommende helg, og en som gleder seg er 12 åringen fra Hønefoss. Til tross for sin unge alder har han god rutine gjennom mange sesonger i Norsk bilsport allerede.

Det startet i Crosskart Mini som 5 åring, og i fjor fikk han mye positiv oppmerksomhet med god kjøring på den internasjonale arenaen. Han har også rukket å ta med seg medalje i NM.

Sollie som i fjor gikk over til klassen Crosscar Junior kjørte inn til 2 bestetider i Høljes under åpningsrunden i 2022. Dette imponerte selveste Mattias Ekström og flere andre stort.

Den svenske Verdensmester fra 2016 tilbød i live sendingen Olliver en test i sin Supercar Audi S1 uten å vite hans alder og fysiske størrelse. Han gjentok dette i et møte med Molly Pettit og Olliver i depoet senere på dagen.

Se video med Ekström her: https://www.youtube.com/watch?v=2n8w0w6_ReE 

Det viste seg at Olliver var alt for liten til å kunne passe inn i bilen, men drømmen om en dag å kjøre Rallycross er helt klart til stede. Om det blir noen drømmetest med Ekstrøm gjenstår å se, nå ligger fokuset på en ny sesong i RallyX Nordic for NMK Hønefoss føreren.

Det første løpet kjøres på Nysumbanen i Danmark førstkommende helg. Forberedelsene er godt i gang, og denne sesongen er Olliver påmeldt hele serien fra start av. Målet er å kjøre finaler og være med å kjempe topp 4 sammenlagt. Han var den yngste deltager i klassen og endte på en sterk sjetteplass av 32 førere som tok poeng i sin første sesong i 2022.

Skaar Racing Team har gjennom prosjektet RX Evolution hatt et samarbeid med Sollie Motorsport helt tilbake fra 2018. Brødrene Atle og Frode Skaar gleder seg til en ny sesong sammen teamet rundt Olliver. De har fulgt utviklingen tett gjennom flere år allerede.

I tillegg til førerutvikling skal RX Evolution også drifte karten denne sesongen.

Flere norske fører deltar i dette løpet på Nysum, deriblant Andreas Bakkerud. Løpet kan følges via Facebook sidene til RallyX, se link her: https://www.facebook.com/rallyxnordic