Pressemelding: Utsatt sesongstart

Møller Bil Motorsport skulle egentlig ha startet sesongen lørdag den 9. april, men løpet har blitt avlyst på grunn av snø og minusgrader. I stedet skal det norske racingteamet kjøre sitt første løp siden før pandemien den 23. april.

Det norske racingteamet hadde en vellykket test i mars, og gleder seg til sesongstarten senere i måneden.

– Det var fint å få gjennomført to dager med test. Testen gikk knirkefritt, og bilen var like bra som den var i 2019. Det var også nyttig for førere å få bort litt «rattrust», og også mekanikere og guider hadde godt av å øve litt etter å ha stått på sidelinja i to år. Så er det selvsagt synd at løpet til helgen ble avlyst, men også fullt forståelig. Vi kan ikke kjøre racing med snø og minusgrader, forklarer en av sjåførene, Håkon Schjærin.

Bortsett fra påbud om munnbind og koronapass foregår aktivitetene på Nürburgring nå som de gjorde før pandemien.

Ny samarbeidspartner
Møller Bil Motorsport deltar i TCR-klassen i Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) med en Audi RS3 LMS, og har nå byttet teknisk samarbeidspartner i Tyskland. Tidligere var det Manthey Racing som hadde ansvaret for bilen mellom løpene, men nå er det Bonk Motorsport som har tatt over den jobben.

– Vi har hatt et strålende samarbeid med Manthey i mange år, men som fabrikkteam for Porsche har de dessverre ikke ressurser til å drifte vår Audi lenger. Men vi vil takke for et fantastisk samarbeid, og gleder oss til å jobbe med Bonk Motorsport, som er et anerkjent team i Tyskland og vi merker at samarbeidet fungerer svært godt allerede, sier teamsjef Marius Misfjord.

Sjåfører for Møller Bil Motorsport er som tidligere Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

– Det skal bli godt for hele teamet å komme i gang igjen med kjøring på Nürburgring. Savnet har vært stort. I første omgang er målet bare å komme inn i rytmen igjen etter to år på sidelinja, så får vi se på de sportslige målsettingene senere.

Møller Bil Motorsport vant det siste løpet de kjørte i oktober 2019.

Utdannet nye guider – fikk hjemmelekse
Som vanlig skal det norske racingteamet ha med massevis av gjester som har vunnet konkurranser og på andre måter gjort seg fortjent til en tur til verdens lengste racerbane. For å ivareta disse best mulig, benyttet Møller Bil Motorsport også testhelgen til å trene opp flere nye guider.

Møller Bil Motorsport samarbeider tett med Møller Bil Skolen, og Hans Petter Martinsen som til daglig er instruktør i skolen, har lang erfaring bak seg som guide for Møller Bil Motorsport. Til testen hadde han med seg tre nye guider.

– Oda M. Johannesen, Anders Mjøen og Roberg Haug var med for å få opplæring slik at de kan være guider når sesongen braker løs, sier Martinsen.

Alle tre jobber til daglig som instruktører i Møller Bil Skolen.

– Alle tre skal ha med egne gjester ned til løp denne sesongen, og de har derfor fått hjemmelekse i form av en bok med navn de pugger hver kveld, slik som «Galgenkopf», «Hohe act», «Pllanzgarten» og «Caacciola-Karussell», smiler Martinsen, og forklarer at dette er navnene til forskjellige deler av banen.

– Stor suksess
Samarbeidet mellom Møller Bil Motorsport og Møller Bil Skolen gjør også at alle lærlinger som tar fagbrev gjennom skolen og får fast jobb, får være med på en løpshelg på «The Green Hell».

– «Makan til teambuilding skal du lete lenge etter» er det helt vanlig at vi får høre når folka våre er med på tur. Vi ser gang på gang at du ikke må være et «petrolhead» for å få en fin helg på verdens råeste racerbane, fortsetter han.

Fire reisedeltakere fra Møller Mobility Group får også rollen som gjestemekanikere til hvert løp, som skal sørge for å holde bilen i drift gjennom løpet.

– Konkurrentene våre i depot har mange ganger hevet øyenbrynene når vi trener opp våre fire gjestemekanikere dagen før løpet, for her kjemper vi mot profesjonelle fabrikk-team. Vi har imidlertid aldri feilet med teamet, og har flere ganger oppnådd vanvittig gode resultater, smiler Martinsen.

– Dette har vist seg å bli en stor suksess for folka våre, siden det både er morsomt, lærerikt og bygger samhold. Vi er veldig glade for at ledelsen har sett for et viktig tiltak dette er, legger han til.