Pressemelding: Viktige poeng for Aasen i Belgia

Markus Engan Aasen (8) kjørte et strålende løp i den første runden av Iame serie Benelux og ligger nå på fjerdeplass i mesterskapet for Mini Rookie.

-Det har vært et løp preget av det meste, forteller pappa Marius Aasen.

For løpet startet ganske likt for åtteåringen fra Hole, som kjørte inn til en andreplass på samme bane for to uker siden.

-Jeg klarte ikke bedre enn en 15. plass på tidskjøringen, men så fikk jeg raskt en fordel da himmelen åpnet seg og begge de to første heatene ble kjørt på regn, sier Markus Engan Aasen som sto med to fjerdeplasser før finalen.

Unggutten måtte nemlig starte fra startposisjon 15 i de fo første heatene, før han sanket nok poeng og kunne starte som nummer 3 i finalen.

-I denne serien samler du poeng hele veien, så alle heatene Markus har kjørt, teller også sammenlagt, sier pappa Aasen.

I finalen startet Markus som nummer 3, og kjørte seg opp til andreplass med en gang.

-Markus fikk en kjempestart og lå godt an de første rundene. Han var dessverre litt uheldig utover i finalen og falt ned til 10. plass.

Med sjettetid totalt i finalen, og fjerdeplass i mesterskapet, er likevel Markus godt fornøyd.

-Dette er det beste jeg vet, og jeg lærer nye ting hele tiden. Jeg er glad for at jeg trente på å kjøre med slicks på regn tidligere denne uken i Norge. Det gjorde at jeg turte å stole på meg selv da det regnet, og klarte å klatre opp fra 15. til fjerdeplass to ganger, sier en stolt Markus Engan Aasen.

Om to uker går ferden til Klepp og det første løpet i Iame-serien i Norge. Det er sesongstart for det norske mesterskapet og her er Markus tilbake i klassen, cadetti.

 

Løpet kort oppsummert:

Heat 1: P15 til P4

Heat 2: P15 til  P4

Finalen: P3 til  P10

Totalt: P4 av 28 startende