Pressemelding: VM-runde nr 100 på Lånke

Verdens beste rallycrosskjørere møtes til dyst på Lånkebanen 17. og 18. juni. Nå er det klart at VM-runden på Lånkebanen blir den hundrede i historien.

– Det kommer publikummere fra hele verden, i tillegg til de som følger løpene gjennom mediene. At vi i tillegg blir vertskap for en slik runddag for motorsporten, det synes vi er skikkelig stas, sier Tor Helge Forbord Slind, daglig leder i arrangementsselskapet Hell RX.

Fredag ble det klart at VM-runden i Portugal fremskyndes til begynnelsen av juni. Deretter følger VM-runden på Lånkebanen, etterfulgt av Höljes i Sverige.

Det skal kjøres til sammen ti VM-runder på baner i Europa, Afrika og Asia i løpet av året.

VM i rallycross ble innstiftet i 2014 av Det internasjonale bilsportforbundet, FIA. Til forskjell fra VM i rally, som også arrangeres av FIA, foregår rallycrossløp på lukkede baner.

 

VM-runden på Lånkebanen kan regne med rundt 20 000 besøkende og mange overnattingsgjester på campingen i løpet av arrangementshelgen.

Arrangementsledelsen på Lånkebanen har tidligere år fått de beste attester fra FIA. Tor Helge Forbord Slind minner om at det ikke hadde latt seg gjøre uten den lokale dugnadsånden.

– Vi ønsker fortsatt å høre fra de som kunne tenke seg å bidra som frivillige, så gjennomføringen av arrangementet skal gå så glatt som vi ønsker. Her er det oppgaver som passer for alle, sier Slind.