Pressemelding: WRC2 i Skoda for Oliver

Oliver Solberg har som mål å kjempe om WRC2-tittelen kommende sesong.

 

21-åringen landet nylig kontrakt med med det tyske Toksport-teamet for 2023. Der får han muligheten til å kjempe om VM-tittelen på rallysportens nest øverste nivå.
– Jeg er veldig glad og takknemlig for å kjøre rally igjen. Nå kan vi fortsette reisen mot toppen. Toksport-teamet er veldig sterkt og sikter høyt, sier Oliver Solberg.

Senest i 2021 vant teamet førertittelen i WRC2 med norske Andreas Mikkelsen. Året før hentet Toksport teammesterskapet i klassen. Bilen Solberg skal kjøre er en ny generasjon Skoda Fabia RS Rally2.

Første løp med sitt nye team blir Rally Monte-Carlo 19.- 22. januar. Deretter starter VM-programmet i WRC2-klassen med Rally Sverige (Umeå) 9.- 12. februar.

– Det blir viktig å komme i gang tidlig, og jeg gleder meg stort til å kjøre årets første løp i legendariske Monte-Carlo. Veldig spesielt blir det også å starte kampen om VM-tittelen på hjemmebane i Sverige.

Senest denne uken testet den svensk-norske 21-åringen bilen. I 2020-sesongen kjørte Solberg tre VM- og ett EM-løp med tilsvarende bilmodell.

– Testen ga veldig god følelse. Bilen har en god base, og jeg likte svært godt å kjøre den, sa Solberg.