Prestisjefylt slalåm med elbiler på Youngstorget

elbilslalaam.jpgEvigunge Kjell Gudim (76) stiller i spissen for flere bilsportskjendiser som møter blant andre finansminister Kristin Halvorsen og hotellkongen Petter Stordalen i elbilslalåm på Youngstorget i Oslo på lørdag.

Kjell Gudim, Tommy Rustad, Andreas Mikkelsen og det nye stjerneskuddet Mats Lysen (17) stiller alle til start i elbilslalåm på Youngstorget på lørdag. Bilsportkonkurransen er en del av arrangementet Klimabil 2009, som arrangeres av miljøorganisasjonen Zero. KNA Oslo og Omegn og Norges Bilsportforbund er medarrangører av bilslalåmen.

-Vi stiller med et mannskap som spenner fra 17år gamle Mats Lysen til den 60 år eldre Kjell Gudim, og regner med at vi har et slagkraftig lag, sier informasjonssjef i KNA og NBF Hallgeir Raknerud.

Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport ble tidenes yngste fører som har vært på seierspallen i en EM-runde i rallycross, da han som 16-åring tok 3. plass i Sverige i fjor. Nylig kjørte han inn til andreplass i årets første EM-runde i rallycross i England. Andreas Mikkelsen (19) fra NAF Motorsport Asker & Bærum ble tidenes yngste rallyfører som har tatt poeng i en VM-runde i rally i Sverige i fjor. I år leder han den nye Subaru Cup her hjemme. Tommy Rustad (40) fra NMK Hadeland er tidenes mestvinnende norske racingførere på internasjonalt nivå. I år er han fabrikksfører for Volvo i den prestisjefylte serien STCC, og sesongåpner på Mantorp Park 1.-2. mai. Kjell Gudim fra KNA Oslo og Omegn debuterte som bilsportsutøver tidlig på 50-tallet, og er i en alder av 76 år fortsatt aktiv innenfor challengesporten der han kjører både en Porsche 911 og VW Boble.
Bilsportkjendisene møter flere politikere med finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen og Oslos ordfører Fabian Stang i spissen. Også hotellkongen Petter Stordalen stiller til start.
Som nevnt er elbilslalåmen en del av arrangementet Klimabil 2009, og flere bilimportører og andre aktører innenfor energi og teknologi vil vise de siste nyhetene innenfor miljøvennlige biler på Youngstorget.

PROGRAM
11.00 Utstillingen åpner
12.00 Åpning fra scenen med ordfører Fabian Stang og daglig leder i ZERO, Einar Håndlykken.
12.15 Petter Stordalen forteller hvordan det er mulig å kombinere miljøengasjement og bilinteresse.
12.20 Elbilslalåm – bilslalåm med elektrisk drevne biler.
14.00 Politikerdebatt med blant andre finansminister og SV-leder Kristian Halvorsen.
15.00 Premieutdeling
16.00 Utstillingen avsluttes.