Problemfritt og 7.plass for Østberg

Det ble 7.plass i Rally Polen for Mads Østberg og kartleser Ola Fløene i Ford Fiesta WRC etter en problemfri gjennomkjøring av de fire avsluttende fartsetappene søndag.

Dette er det første rallyet i år der Mads ikke har hatt tekniske problemer, og de tre dagene i Polen har gitt verdifull kunnskap om bilens oppsett på raske grusveier.

-Målet var å gjennomføre Rally Polen uten alle de tekniske problemene som har oppstått i de fire foregående løpene, og det har vi faktisk oppnådd. Vi har også lært mye om oppsett underveis og det vil komme godt med i neste runde i Finland, som også er et superraskt grusrally, sier Mads Østberg.

Det som er ekstra positivt er at analyser av avsnitt og deler av fartsetappene i Polen har vist at Mads har vært blant de aller raskeste der veiene har vært brede og åpne.

-Vi har slitt litt mer på de avsnittene der det har vært trangt, sporete og glatt. Men Finland har for det meste bredere og åpnere veier enn Polen, og på den typen veier føler jeg vi har funnet fram til et oppsett som fungerer godt. Vi må bare ta med oss denne kunnskapen og jobbe videre fram mot Finland, det er nemlig mye positivt å ta med seg fra dette rallyet, sier Mads.

Rally Finland kjøres fra 27. til 30. juli, som vanlig med base i Jyväskylä nord for Helsinki. Rallyet er kjent som det raskeste i VM-serien og byr også på utallige hopp der bilene kan fly langt.

 

Sluttresultat Rally Polen:  1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 2.10.26,3 2. 2. Hayden Paddon (NZ) Hyundai I20 1.23,9 3. Sebastien Ogier (F) Ford Fiesta WRC +2.20,8 4. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 +2.47,4 5. Stefan Lefebvre (F) Citroën C3 3.11,8  7. Mads Østberg (N) Ford Fiesta WRC +3.39,6