PSRX Volkswagen Sweden: Vi er klare, ferdig, gå!

Tredobbelt verdensmester Petter Solberg fortsetter suksessamarbeidet med svenske Johan Kristoffersson i rallycross-VM kommende sesong. Det ble klart da PSRX Volkswagen Sweden presenterte sin satsning for 2018 tirsdag.

Lanseringen av det Solberg-eide teamet fant sted på Autostadt, den imponerende utstillingsdelen til Volkswagen-fabrikken i tyske Wolfsburg.

Teameier Petter Solberg viste stolt fram tittelforsvarernes 2018-prosjekt sammen med kona og teamsjef Pernilla Solberg.

Teamets debutsesong i fjor endte med braksuksess; VM-tittel for førere (Johan Kristoffersson), VM-bronse (Petter Solberg), gull i teammesterskapet samt åtte av tolv enkeltseirer i VM-serien.

Solberg og Kristoffersson kjører videre i samme team i hver sin nye Volkswagen Polo R Supercar kommende sesong.

– I fjor kom avtalen mellom PSRX-teamet og samarbeidspartnerne Volkswagen Sverige og Volkswagen Motorsport på plass lovlig sent, men vi oppnådde likevel så mye suksess. Nå blir jobben for oss alle å bygge videre på denne suksessen. Det kommer ikke til å bli enkelt, slår Petter Solberg fast.

– Personlig gleder jeg meg stort til å sette meg inn bak rattet igjen. I løpet av vintersesongen har jeg brukt mye tid bak skrivebordet, men jeg foretrekker definitivt det kontoret som har fire hjul og sikkerhetsbur. Mest av alt er jeg en konkurransemann, og jeg kan ikke vente med å konkurrere igjen.

Arvika-mannen Johan Kristoffersson fullstendig dominerte fjorårssesongen i rallycross-VM og landet på to VM-titler og sju enkeltseirer, deriblant den siste VM-runden i Sør-Afrika.

– Det føles altfor lenge siden siste VM-runde i Cape Town i november. Jeg har trent godt og fått verdifull kjøretrening i rally-VM (Rally Sweden) i løpet av vinteren. Men ingenting kan sammenlignes med følelsen av å sitte bak rattet i en Volkswagen Polo R Supercar, sier Kristoffersson.

– Da vi begynte testingen igjen nylig, satt jeg i bilen og smilte til meg selv. Jeg er så tent for en ny sesong og spent på å starte forsvaret av tittelen min fra i fjor.

Gjennom vinteren har PSRX Volkswagen Sweden-teamet jobbet hardt i forberedelsene til ny sesong. I Torsby, like over grensen fra Kongsvinger, har Pernilla Solberg ledet arbeidet.

– Hva er enklest; å jakte eller bli jaktet? Jeg vil si ingen av delene. Dette blir definitivt en sesong der vi vil få kamp om titlene vi vant i fjor, og vi er klare for utfordringen. Det er en utrolig beslutsomhet, lidenskap og evne i teamet vårt, og vi er veldig klare på hva vi ønsker oss fra dette året: Mer av det vi oppnådde i fjor. PSRX Volkswagen Sweden er som en familie, og alle i teamet er klare til å jobbe for hverandre. Det blir et spennende år for oss, og vi føler oss veldig klare til å komme i gang med 2018, sier teamsjef Pernilla Solberg.

De nye bilene er utviklet og bygget hos Volkswagen Motorsport i tyske Hannover. Målet med nye Volkswagen Polo R Supercar er å skape en enda raskere bil enn fjorårets GTI.

– Konkurransen vil bli større og sterkere denne sesongen med både Audi og Peugeot til stede sammen med biler fra Ford, Renault og Hyundai. Alle vil gjøre sitt ytterste for å slå oss. Selvfølgelig er målet å gi Johan og Petter en sterk bil for å kunne kjempe om begge VM-titlene. Det er ingen tvil om at vi går inn i en spennende sesong, sier direktør Sven Smeets i Volkswagen Motorsport.

En måte for PSRX Volkswagen Sweden å se fram mot 2018-sesongen, er å lytte til den legendariske NFL-treneren (amerikansk fotball) Vince Lombardi, som sikret fem titler på sju år.
”Perfeksjon er ikke oppnåelig. Men hvis vi jager fullkommenhet, kan vi oppnå fortreffelighet.”

Fortreffelighet fungerer fint også for PSRX Volkswagen Sweden.