Punktering ødela seierspallsjansen for Oliver Solberg

18 år gamle Oliver Solberg leverte en sterk Skoda Fabia Rally2 evo-debut i Rally Sverige, som ble avsluttet i Torsby søndag ettermiddag.

Til tross for at han aldri tidligere har konkurrert i Skoda-en, noterte Oliver karrierens første raskeste fartsprøvetid i WRC 3-kategorien. Han lå på tredjeplass sammenlagt før siste fartsprøve søndag, men måtte vike en potensiell seierspallplassering på grunn av punktering.

Før siste fartsprøve kjempet Oliver en tett strid mot en av sine mer kjente konkurrenter: Dobbelt rallycrossverdensmester Johan Kristoffersson.

– Det var en veldig bra kamp mot Johan, og det var synd at vi ikke fikk fullført helt til mål. Punkteringen var en kjedelig måte å avslutte løpet på, men jeg tar med meg mye positivt fra dette rallyet.

– Den første dagen var ikke så enkel, men vi gjorde endringer med bilen, og ting ble veldig bra lørdag. Det var en veldig bra opplevelse å kjøre Skoda Fabia, sa Oliver Solberg.

En endring i girkassen etter første dag forbedret følelsen og tillot ham å vise fram tempo tilsvarende det som bidro til at han ble histories yngste vinner av en EM-runde forrige sesong.

– Endringene vi gjorde fredag ​​kveld var definitivt den rette veien å gå. Balansen i bilen dagen etter føltes veldig fin og vi kunne kjøre mer offensivt. Da kom også helgens beste tider, slo Oliver fast.

Olivers Monster Energy-støttede Skoda var raskest eller nest raskest på tre av lørdagens fire fartsprøver.

En punktering på venstre bakhjul mot slutten kostet ham nær to minutter – og ethvert håp om å nedkjempe Kristoffersson i kampen om tredjeplassen i WRC 3.

Varmere temperaturer enn forventet tvang fram avlysninger av de fleste svenske fartsprøvene i Rally Sweden. Kun tre fartsprøver i og over grenseområdet til Norge samt en kort sprint i Torsby kunne gjennomføres fredag og lørdag. Siste dag ble også halvert da en av to fartsprøver på Likenäs ble avlyst.

– Forholdene var ikke enkle, men jobben arrangøren har gjort de siste ukene er fantastisk. De har virkelig jobbet hardt for at rallyet kunne gjennomføres, sa unge Solberg.

Olivers neste løp vil bli en total kontrast når han reiser fra en riktignok unormal varm vinter og til stekende varme i Rally Mexico (León, 12-15 mars).