Punkterte bort fra en A-finale

img_5014-2.jpgÅrets 7. EM runde startet ikke akkurat slik Andreas Bakkerud hadde håpet på. Selv om teamet kom til start på en mesterlig måte, ble det så absolutt ikke en problemfri helg. – Jeg er derfor fornøyd med en 8. Plass, og de viktige EM poengene, sier Andreas.

Under testkjøring på Gardermoen Motorpark på onsdag raste girboksen i Bakkeruds 206, og dermed ble ting litt hektisk. – Vi jobbet i to dager for og få tak i delene, men de kommer dessverre ikke før etter helgen. Vi måtte derfor jobbe hardt for og finne en annen løsning. Det gjordet teamet, og det kom fra litt uventet hold. – Teamet til min hardeste konkurrent Timur Timerzyanov, finske Set Promotion kom med alle sine mekanikere fredag kveld. Sammen fikk vi restaurert aksling og drev i girboksen så bra at vi kunne stille til start, forteller Andreas. – Jeg er svært takknemmelig for den hjelpen de gav oss, uten den måtte vi nok kastet inn håndkleet.

Lørdag kjørte derfor Andreas litt ekstra forsiktig, og tok ingen unødvendige sjanser for og spare bilen og girboksen. – Det lå hele tiden i bakhodet, og jeg holdt igjen ganske mye igjennom hele dagen. Allikevel ble det en sterk femte tid i første omgang. Lørdag kveld ble reparasjonen gjentatt, og søndag måtte Andreas gi alt for en god tid. I andre omgang lå han ann til en god tid, men en punktering ødela alt. – Der mistet jeg A-finale plassen, og det var jo ekstra surt.

Fra 3. Spor i B-finalen kjørte Andreas inn til en god åttende plass i sin klasse Div 1A.
– Jeg er jo ikke fornøyd med og bli nummer åtte, men ser vi hele helgen under ett er det jo veldig bra. Vi sikret viktige EM poeng, og er fortsatt med i kampen om en EM bronse, sier Bakkerud. Teamet har allerede lagt denne helgen bak seg.

– Vi får flydd inn nye deler fra Frankrike og hit til Belgia i morgen. Med ny girboks er vi klar for og gi alt i Tyskland neste helg. Jeg håper jeg kan fullføre en hel helg uten at tekniske utfordringer skal hindre meg, avslutter Bakkerud.