Røkland best i Ford Shootout

rokland_latrvala_wilson.jpgSteve Røkland, årets norgesmester i rally og bakkeløp 2WD, gikk helt til topps i den prestisjefylte talentkonkurransen FST International Shootout i England denne uken.

Steve Røkland (19) fra NMK Gardermoen vant årets svensk/norske Fiesta SportTrophy og var sammen med 13 andre utøvere med i den internasjonale Ford-konkurransen som organiseres av M-Sport. De første til å gratulere med seieren var forrige helgs vinner av Wales Rally, Jari-Matti Latvala og Fords rallysjef Malcolm Wilson.  Petter Kristiansen hevdet seg også svært bra i konkurransen, og sørget for dobbel norsk med sin andreplass.

kristiansen_rokland.jpg

De 14 deltagerne i konkurransen var gjennom både kjøring med rallybil, fysiske tester, psykiske tester og mediatrening under konkurransen. De seks beste var igjen i en finale, og der var både Steve Røkland og Petter Kristiansen. Da det ble kjørt med Ford Fiesta R2 var de to norske førerne raskest. Absolutt siste del av konkurransen var intervju med Malcolm Wilson og Jari-Matti Latvala.

-Det er en helt fantastisk følelse å tenke på at jeg har vunnet denne konkurransen. Jeg hadde ikke seier i tankene på forhånd, spesielt på grunn av at jeg var av de yngste her. Under konkurransen merket jeg at Petter (Kristiansen) gjorde det meget bra, så selv hadde jeg faktisk han som en favoritt. Nå gleder jeg meg til å bli en del av M-Sport og få masse viktig erfaring i tiden som kommer, sier Steve Røkland.

rokland_kjoring.jpg
Premien Røkland nå får er en 12 måneders arbeidsavtale med M-Sport der han får lære alt om hvordan et rallyteam fungerer. Han vil også få være med Fords fabrikksteam på alle de europeiske VM-rundene dette året. Men allerede i dag, fredag, får han sin første del av premien, en test med en Ford Fiesta S2000 sammen med Matthew Wilson.