Rå opphenting av Dennis Olsen

dennisolsen-6.jpgGokart-kjøreren Dennis Olsen sto for en rå opphenting under den tredje runden i WSK Masters i Val Vibrata i Italia. Han måtte bryte prefinalen, og startet helt nede på 34. plass i finalen. Ved målgang passerte han 29 plasser bedre, på femteplass.

15-åringen fra Våler i Østfold dro til Val Vibrata med kofferten full av selvtillit, etter at han vant EM-kvalifiseringen i KF3 i England for fjorten dager siden.

Nå begnyte det ikke så bra i Italia, der det bare ble en niendeplass i det første heatet. Men de resterende tre heatene vant Dennis. Dermed fikk han det tredje startsporet i prefinalen. Der kom han ikke lenger enn til den første svingen. Et sammenstøt medførte bøyd bakaksel på gokarten og dermed var det sluttkjørt.

Men de som hadde avskrevet Dennis i selve finalen, fikk seg nok en overraskelse. Fra startspor 34 kjørte 15-åringen seg fram hele 29. plasser på 20 runder, og kunne passere målstreken som femtemann. Han kjørte samtidig inn til den beste rundetiden. Med denne plasseringen ligger Dennis nå på fjerdeplass i denne serien.

– Dennis selv var ikke helt fornøyd. Han mente at med en runde til så hadde pallen vært innen rekkeviddde, sier Roy Espen Olsen. Det viser også tidene, da det var veldig jevnt mellom kjørerne.

Neste helg kjører Dennis i en klasse han sjelden kjører. Da stiller han opp i Yamaha Masters i Ålesund. – Det blir nærmest å regne som et «koseløp», sier pappa Roy Espen.