Racing-NM på Kinnekulle

12gt2frodealhaug.jpgMange norske førere er på plass under Raceweek på Kinnekulle i Sverige denne helgen. Der kjøres det også NM-runder både i GT-klassene og Seven Racing.

Det er i de fire GT-klassene og Seven Racing det kjøres NM-runder på Kinnekulle. I Formel Basic kjøres det to runder av Norgescupen.I klassen for de aller raskeste GT-bilene, GT1, er det Haavard Lien fra Norsk Sportsvogn Klubb som leder NM etter fire runder med sin Chevrolet Corvette. Han har kjørt inn 123 poeng så langt. På en andreplass ligger Roger Hermansen fra Porsche Club Norway med sin Porsche 997 og 95 poeng. På tredjeplass følger Pål Richard Eidsvold fra Porsche Club Norway med 64 poeng.

I GT2 er det Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen som leder med sin Chevrolet Corvette. Han har 128 poeng etter de fire første rundene som er kjørt på henholdsvis Vålerbaben og Rudskogen. Nærmest, på en delt andreplass, følger Rune Ydstebø fra ACCN i Corvette og Werner Isaksen fra PCN med sin Porsche 997. Begge har 83 poeng foran helgens to runder på Kinnekulle.

GT3 er den GT-klassen med størst deltagelse. Den som leder NM etter fire runder er Andre Falkenhaug fra KNA Varna. Med sin Ginetta G50 har han kjørt inn 110 poeng. På andreplass følger John B. Roligheten fra KNA Telemark med 107 poeng og Porsche 996. Aleksander Schjerpen fra KNA Vålerbanen ligger på 3. plass med sin Ginetta og 85 poeng.

I GT4 er det Molly Pettit fra NAF Motorsport Asker & Bærum som topper etter de fire første løpene. Hun kjører en Toyota Altezza og har 74 poeng. Finn Bjørn Wegem fra NMK Grenland ligger på andreplass med sin Volvo S60 og 68 poeng. På tredjeplass følger Lars Faale fra NAF Motorsport Asker & Bærum med Porsche 944 og 43 poeng.

Klassen Seven Racing har det vært svært god deltagelse så langt i år. Den som leder NM etter fire runder er Kevin A. Aabol fra NAF Nordre Vestfold. Han har kjørt inn 68 poeng, etter å ha vunnet tre løp så langt. På andreplass ligger Ådne Halstenrud fra NMK Modum & Sigdal med 54 poeng. På tredjeplass følger Daniel Bjørk Nordgård fra NAF Motorsport Trøndelag med 49 poeng. Han har vært sølvvinner i klassen de tre siste årene.

I tillegg til NM-løpene er det også runde 5 og 6 i Norgescup for Formel Basic på Kinnekulle. Her er det Joakim Rognlien fra NMK Sør Gudbrandsdal som leder med 78 poeng. Bare tre poeng bak ligger Tommy Østgaard fra KNA Varna og Seven Racing Jr.
Poengstillinger NM og NC:
http://bilsport.no/poengstilling

Alt om arrangementet på Kinnekulle

http://www.sskserien.se/?page_id=26