Rakettstart på medaljejakten for Solberg

Petter Solberg får nærkontakt med verdensrommet i annen del av rallycrossesongen. Den norske bilsportstjernen skal på omvisning i NASAs romfartssenter i Houston og håper på rakettfart på bilen i medaljejakten 2018.

 

Det Petter Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden-teamet leder både fører- og teammesterskapet i rallycross-VM når annen del av sesongen innledes i canadiske Trois-Riviéres til helgen. En invitasjon til «Mission Control» i den amerikanske delstaten Texas blir et inspirerende avbrekk i jakten på hundredeler for PSRX Volkswagen Sweden-eieren.

 

– Jeg gleder meg veldig til omvisningen i Space Center Houston. Teknologi interesserer meg, og vi har mye spennende i så måte i rallycrossbilene, men ikke i nærheten av hva de holder på med i NASA. Jeg håper de deler noen hemmeligheter slik at vi kan få rakettfart på bilene våre også, sier Petter Solberg.

 

Arrangøren av den nye VM-runden i Austin, Texas (siste helg i september) står bak invitasjonen til Space Center Houston, der Solberg blant annet får se Saturn V-raketten og den ubrukte Apollo 19-modulen fra det amerikanske månelandingsprogrammet på 1960- og 1970-tallet.

 

Teamkompis Johan Kristoffersson (12 seirer) og Solberg (1) har dominert mesterskapet de siste to sesongene og vunnet 13 av de siste 15 VM-løpene i rallycross. Halvveis inn i inneværende sesong leder Kristoffersson overlegent i førermesterskapet etter fem seirer på seks løp, og PSRX Volkswagen Sweden-teamet topper teammesterskapet klart.

 

I fjor sørget Solberg/Kristoffersson for den andre av to dobbeltseirer i nettopp den canadiske VM-runden. Tidligere i sommer brukte teamet en offisiell test i latviske Riga for å forberede siste halvdel av sesongen.

 

– Vi fant flere små, men viktige detaljer å utvikle på bilen. Jeg ser ingen store utviklingsmuligheter for bilen lenger, hvilket betyr at vi er nær maksimal kapasitet rent teknisk. Nå handler det om å finne de nøyaktige oppsettene for de forskjellige banene resten av sesongen. Vi møter mange forskjellige utfordringer, og nøkkelen til suksess ligger i detaljene, sier Solberg.

 

Svenske Johan Kristoffersson leder førermesterskapet med hele 40 poeng til nærmeste utfordrer. Petter Solberg er treer, kun seks poeng bak toer Andreas Bakkerud. Mellom 2.- og 6.-plass i mesterskapet skiller bare 11 poeng.

 

– Intet er avgjort. Ja, vi leder med 40 poeng og jeg er glad for at ledelsen er større enn på samme tid i fjor, men det betyr fortsatt at jeg kun får én elendig løpshelg, og alt er vidåpent igjen. Jeg tenker ikke på rekorder, men fokuserer fortsatt kun på å sanke flest mulig poeng i hver gjenstående VM-runde, sier regjerende verdensmester Kristoffersson.

 

Canada er første løp utenfor Europa inneværende sesong. Ytterligere to løp (USA og Sør-Afrika) skal avvikles på andre kontinenter.

 

– Annen del av sesongen er ofte mer komplisert enn første del. Vi har lagt bak oss seks europeiske runder, derav de siste to har gått i Norge og Sverige. Nå står Canada, to runder i Europa (Frankrike og Latvia), USA, en tur tilbake til Europa (Tyskland) og siste løp i Sør-Afrika for tur. Det innebærer vesentlig mer planlegging. Alt utstyret ble pakket og sendt til Canada dagen etter VM-runden i Sverige (første helg i juli). Alt må planlegges ned i minste detalj, for med en gang dørene til containerne er låst, er det for sent om man har glemt noe, sier teamsjef Pernilla Solberg.

 

PSRX Volkswagen Sweden leder med 45 poeng over treamtoer EKS Audi Sport og ytterligere seks poeng over treer Team Peugeot Total. Fortsatt er teammesterskapet langtfra avgjort ettersom maksimalt 56 poeng ligger i potten i hver av de seks gjenstående VM-rundene.

 

VM-løpet i Canada vises direkte på NRK 2 mellom klokken 20 og 22 kommende søndag.

 

Førerdata:

Petter Solberg (Norge)

World RX-starter: 55

World RX-seirer: 10

VM-titler i rallycross: 2

 

Johan Kristoffersson (Sverige)

World RX-starter: 46

World RX-seirer: 14

VM-titler i rallycross: 1