Rally Finland er i gang

finland_petter.jpgPetter Solberg ligger på 3. plass etter torsdagens tre fartsetapper i Rally Finland. Han er bare 12,6 sekunder bak Sebastien Loeb som leder.

Rally Finland startet med tre etapper torsdag, og Petter og Chris Patterson ligger på en femteplass totalt, 12 sekunder etter Sebastien Loeb som leder. Sebastien Ogier ligger på andre og Jari-Matti Latvala har tredj plassen. Finske Jari Ketomaa (Ford) vant overraskende SS1, og ligger på en fjerdeplass sammenlagt. Mikko Hirvonen har fått en litt uheldig start på sitt hjemmeløp. På SS1 var han av veien, og på SS2 måtte han skifte dekk etter en punktering.

– Vi har bare såvidt begynt rallyet, så jeg er fornøyd så langt, sier Petter Solberg. – Det har ikke vært noe spesielt i dag, men vi kommer nok til å gjøre noen endringer nå i kveld. Rally Finland er langt fra over!

Mads Østberg er på 8. plass.

– Bilen fungerer bra, notene fungerer bra, men jeg fungerer ikke så bra. Jeg prøver å pushe, men jeg får det ikke til. Jeg vet ikke hvor jeg feiger ut alt for mye, jeg har rett og slett ikke funnet flyten i dag. Alt ligger til rette for at jeg skal ha flyt, det er bare det at jeg ikke henger helt med, mener Mads Østberg.

finland_ostberg.jpg

– Vi har ikke tapt alt for mye i dag selv om vi ligger på en 8. plass. Så vi har en bra startposisjon fredag, og da finnes det muligheter. Da får man sovet over natta, re-startet seg litt, og da skal det nok bli bedre – det er jeg ganske sikker på. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier en smilende Mads Østberg.

Henning Solberg ligger på en 11. plass totalt.

Eyvind Brynildsen ligger på en 4. plass i SWRC med sin Skoda etter første dag.

– Jeg er godt fornøyd med starten på Rally Finland, sier Eyvind. – Fjerdeplass totalt er ikke så verst, og jeg syns absolutt vi holder følge. Kjenner at jeg har litt dårlig med erfaring på de partiene med ekstra høy fart, og at det gjenspeiler seg også i notene. Men det er mange prøver igjen, og bilen fungerer bra – så jeg gleder meg til å fortsette i morgen.

finland_eyvind.jpg

Brynildsen ligger på en 17. plass totalt. Andreas Mikkelsen er på 22. plass totalt, drøye 14 sekunder bak Brynildsen.

Dagens etapper i Rally Finland er i gang. Live resultater HER
Stillingen i Rally Finland etter dag en:
1. Loeb, Citroën
2. Ogier, Citroën +2,8
3. Latvala, Ford +4,4
4. Ketomaa, Ford +7,0
5. P. Solberg, Citroën +12,6
6. Sordo, Mini +14,3
7. Tänak, Ford +17,3
8. Østberg, Ford +18,6
11. H.Solberg, Ford, +31,5
17. Brynildsen, Skoda, +1.00,9
22. Mikkelsen, Skoda, +1.14,6

Stillingen SWRC Rally Finland etter dag en:
1. Tänak, Ford
2. Hänninen, Skoda +8,5
3. Prokop, Ford +21,6
4. Brynildsen, Skoda +43,6
5. Kruuda, Skoda +1.03,8
6. Gassner jr, Skoda +1.12,6
7. Turán, Ford +1.13,5
8. Sousa, Ford +1.52, 0
9 Llovera, Fiat +4.53,6