Rally Hadeland på lørdag

a_grondal_600.jpgFørstkommende lørdag kjøres årets andre NM-runde i rally, Rally Hadeland. Kan Mads Østberg i Ford Fiesta S2000 utfordre Anders Grøndal i Subaru Impreza WRC? Det er et av spenningsmomentene foran start på Jaren lørdag morgen.

Det er NMK Hadeland som er arrangør av årets andre NM-runde. Løpet har sin base på Lygnaseter, og kjøres på gode og kjente rallyveier på Hadeland. Totalt skal det kjøres sju fartsetapper på til sammen 103,7 km i løpet som har start og serviceplass ved Nettbuss på Jaren, og mål ved Lygnaseter Hotel.

Totalt skal det kåres fire norgesmestre i rally i år. Henholdsvis for firehjulsdrevne biler og tohjulsdrevne biler i internasjonale klasser, en klasse for nasjonale biler og klasse for kartlesere.

ostberg_baw_600.jpg

Anders Grøndal og Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum vant NM-åpningen med sin Subaru Impreza WRC. Men det viste seg i Sigdalsrally at Mads Østberg, som også kjører for NAF Motorsport Asker & Bærum, kan bli en tøff utfordrer i sin nye Ford Fiesta S2000. Dette er en bil med mindre motoreffekt og mindre elektroniske hjelpemidler enn det man har i en WRC-bil. Men Østbergs Fiesta er ny og moderne, og han vant de to siste fartsetappene i Sigdal og endte på andreplass bak Grøndal. Fortsetter han i samme tempo på Hadeland kan det bli kamp om seieren.

e_brynildsen_650_sig.jpg

Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud fra KNA Varna kjørte inn til 3. plass i NM-åpningen med sin Skoda Fabia S2000. Brynildsen ble totalvinner i Rally Hadeland sist løpet hadde NM-status i 2009. Det var et løp som få vil glemme på grunn av det enorme snøværet hele dagen. Rally Hadeland blir for øvrig siste test for både Grøndal, Østebrg og Brynildsen før de alle tre skal kjøre den svenske VM-runden om to uker.

Thomas Kvam og Stian Johnsen fra NAF Motorsport Grenland ligger på en 4. plass i klassen for de firehjulsdrevne bilene med sin Ford Focus WRC foran lørdagens andre NM-runde. På en 5. plass følger unge Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker & Bærum med sin Subaru Impreza.

STCC-fører Tommy Rustad, også kjent som testfører i TV-programmet Broom, gjør en gjesteopptreden i Rally Hadeland som kjøres i hans hjemtrakter. Rustad kjører en Subaru Impreza.

Et aldri så lite comeback blir det også fra Per Erik Brynildsen i en Mitsubishi Lancer.

I klassen for tohjulsdrevne biler gruppe A og N med motorer inntil 2000 ccm var det Marius Dahl fra NMK Modum og Sigdal som vant første runde i sin Ford Fiesta ST. Hjemmeførerne fra NMK Modum & Sigdal var dominerende i Sigdalsrally og Frank Tore Larsen ligger på 2. plass og Petter Rolfsen på 3. plass i NM-klassen. Disse må nok regne med å bli utfordret fra en revansjesugen Petter Kristiansen fra NAF Sør-Gudbrandsdal på lørdag. Kristiansen ledet denne klassen i Sigdalsrally fra start, men måtte bryte med teknisk trøbbel.

I den nye NM-klassen for nasjonale klasser var det Ole Morten Korsmo fra KNA Kongsvinger som kom best ut av NM-åpningen med sin Volvo 240. Han leder klassen foran Raymon Braaten fra NMK Aurskog-Høland og Jan Egil Halland fra NMK Nore & Uvdal.

Rally Hadeland inneholder som nevnt sju fartsetapper, og starter fra Nettbuss sitt anlegg på Jaren lørdag morgen. Løpet innledes med en ny etappe, Sønsteby Nord, som er satt sammen av andre kortere etapper som har vært kjørt på Hadeland tidligere. Men lørdagens versjon, som er 16,6 km, har aldri tidligere vært kjørt. Ellers er den gode gamle Sagvolden Syd-etappen på 21 km også med i år. Det er løpets lengste etappe, og den kjøres motsatt vei i forhold sist i 2009. Publikumsetappen Harestua Gård kjøres også i år. Denne kjøres på et jorde like ved Shell på Harestua og er lett tilgjengelig for publikum.

Løpets målgang er ved Lygnaseter klokken 15.50.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 16.45 på søndag ettermiddag.
Løpets lengde: 248,8 km hvorav 103,78 km er fordelt på 7 fartsetapper.

Løpets start lørdag 29. januar
kl. 08.00 Jaren, Nettbuss
kl. 08.24 SS 1 -Sønsteby Nord – Lengde 16,63 km
Kl. 09.08 SS 2 – Gulsjøen Syd – Lengde 17,10 km

Service A Jaren Nettbuss, 1. bil inn reg. kl. 09.48

Kl. 11.05 SS3 – Sønsteby, Lengde 16,63 km
Kl. 12.27 SS 4 – Gulsjøen Syd 2 – Lengde 17,10 km

Service B Jaren Nettbuss, 1. bil inn reg. kl. 12.29

kl. 13.44 SS 5 – Sagvolden Syd, Lengde 21,01 km
Kl. 14.39 SS6 – Harestua Gård – Lengde 1,29 km
Kl. 14.53 SS 7 – Bruvoll – Lengde 14,02 km

Regulering Sæterberget, 1. bil inn kl. 15.03

Kl. 15.56 Målgang Lygnaseter Hotel

Arrangørens nettside