Rally Hadeland på lørdag

okseter_460.jpgFørstkommende lørdag blir det garantert skikkelig vinterforhold når andre NM-runde i rally, Rally Hadeland kjøres. Over 140 biler stiller til start i løpet som har sin start i Gran sentrum.

Det er påmeldt over 20 biler mer i Rally Hadeland, enn det var i årets første NM-løp, og disse skal gjennom åtte fartsetapper. Det er NMK Hadeland som er arrangør av løpet, som har 25-årsjubileum i år.

Det er tre klasser for førere og en for kartlesere der skal kåres norske mestre. Totalt skal det, i år som i fjor, kjøres sju NM-runder.

Det var veteranen Morten Østberg fra KNA Varna i Østfold som ble vinner av WRC-klassen i årets første runde, Sigdalsrally. Mens både hans egen sønn, Mads Østberg og Anders Grøndal måtte bryte NM-åpningen tok Østberg senior seg sikkert til mål i sin Subaru Impreza WRC. Han står dermed bokført med 30 NM-poeng.

Nærmest følger Christian August Selmer fra KNA Oslo med sin Ford Focus WRC. På en 3. plass ligger Egil Bentzen fra KNA Oslo med sin Subaru Impreza WRC.

Det skulle ikke være tvil om at både Mads Østberg og Anders Grøndal vil være svært revansjelystne når de stiller til start på lørdag. De skal også kjøre Rally Norway i februar og Rally Hadeland blir en bra gjennomkjøring foran den norske VM-runden. Mads Østberg har vært Norgesmester i WRC-klassen de to siste årene, og kjører en helt ny Subaru Impreza WRC i år. Han har vunnet Rally Hadeland de tre siste årene. Grøndal, som kjører for NMK Drammen, har tatt NM-bronse de to siste årene med sin Subaru Impreza WRC.

Gruppe N
I klassen for de mindre trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, var det NM-grossisten Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal som vant første NM-runde. Mitsubishi-føreren kjemper om sin fjerde strake NM-tittel i år, og har fått en flying start.

På en 2. plass ligger er Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han tok NM-sølv i WRC-klassen i fjor, men kjører i år en Subaru Impreza Sti. På en 3. plass etter første runde ligger Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum med sin Mitsubishi Lancer. Han følges av Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, som tok NM-sølvet i denne klassen i fjor.

En joker i denne klassen i Rally Hadeland blir Tord Linnerud fra NMK Gjøvik. Han kjørte WRC-bil så sent som i 2007, og gjør nå et aldri så lite come back i en Subaru Impreza Sti.

Inntil 2000 ccm
I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm, er det fjorårets bronsevinner, Peder Økseter (bildet) fra Sør-Østerdal, som leder etter NM-åpningen. Han kjører en Ford Fiesta ST. På en 2. plass ligger Stig Rune Skjærmoen fra NMK Elverum med sin Peugeot 206 XS. På en 3. plass i denne klassen finner vi Petter Rolfsen fra NMK modum & Sigdal som kjører en Ford Fiesta ST.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.20 på søndag kveld.

 

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.:
 

 

Løpets lengde: 244,64 km hvorav 92,64 km er fordelt på 8 fartsetapper.

Løpets start lørdag 24. januar
kl. 09.00 Gran sentrum
kl. 09.30 SS1 – Brovoll, – Lengde 13,95 km
kl. 10.05 SS 2 – Sagvolden 1 – Lengde 21,09 km

Service A Gran sentrum, 1. bil inn reg. kl. 10.38

kl. 11.59 SS 3 – Løvbrøtte – Lengde 5,76 km
Kl. 12.17 SS 4 – Åstjern Nord – Lengde 9,11 km
Kl. 12.48 SS 5 – Helgedalen – Lengde 6,40 km

Service B Gran sentrum, 1. bil inn reg. kl. 13.20

Kl. 14.37 SS 6 – Harestua Gård – Lengde 1,27 km
Kl. 14.51 SS 7 – Brovoll – Lengde 13,95 km
Kl. 15.26 SS 8 – Sagvolden 2 – Lengde 21,09 km

Kl. 16.00 Målgang Gran sentrum

Foto: Benjamin Ward