Rally Hedemarken avslutter NM-sesongen

mads-ostberg-action_460.jpgFørstkommende lørdag er det klart for årets 7. og siste NM-runde i rally. Rally Hedemarken, med base i Brumunddal, arrangeres av NAF Motorsport Hamar, og samler 120 deltagerbiler.

Det er 21. gang Rally Hedemarken arrangeres, og i år inneholder løpet åtte fartsetapper på grus på kjente rallyveier. Et par av etappene har riktignok ikke vært kjørt siden 2001. De åtte etappene er til sammen 97,52 km, og ligger i Ringsaker. Start og innkomst er i Brumunddal.

Rally Larvik ble som kjent avbrutt, og dermed vil det i år være kun seks tellende NM-løp.

I WRC-klassen er fjorårets mester, Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum, klar vinenr allerede før lørdagens løp. Han har dermed sikret seg sin tredje NM-tittel på rad. Subaru-føreren har et brutt løp, men til gjengjeld har han vunnet de fire andre, og han har dermed 120 poeng.

På andreplass i NM for WRC ligger Christian August Selmer, fra KNA Oslo, med sin Ford Focus WRC. Han har 88 poeng.

Tredjeplassen har Egil Bentzen, også han fra KNA Oslo. Han har kjørt inn 62 poeng med sin Subaru Impreza WRC, en bil som ble kjørt av Mads Østberg i 2007.

Anders Grøndal fra NMK Drammen, som har tatt NM-bronsen de to siste årene, har ikke hatt marginene på sin side så langt i NM. Han ligger på 4 plass med 61 poeng, men har fortsatt mulighet til å ta sølvet med full klaff på lørdag.

Gruppe N
I klassen for de mindre trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, er Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum klar mester med sin Subaru Impreza. Mikkelsen har vunnet de to siste rundene i klassen og har 113 poeng. Mikkelsen deltar også i Subaru Cup, der han også har sikret seg årets totalseier, og han velger ikke å starte i Rally Hedemarken.

På andreplass i gruppe N ligger NM-grossisten Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal med 76 poeng.

Eyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold ligger på en tredjeplass, kun ett poeng bak Stenshorne.

På en 4. plass følger Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold. Han står bokført med 60 poeng så langt, og er også med i medaljekampen.
Inntil 2000 ccm
I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm, er fjorårets bronsevinner, Peder Økseter fra NAF Sør-Østerdal, allerede mester etter en suveren sesong. Han har vunnet samtlige fem NM-runder så langt med sin Ford Fiesta, og har dermed maksimale 150 poeng.

På en andreplass følger Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal, som også kjører en Ford Fiesta ST. Han har 91 poeng. Tredjeplassen holder Petter Fausko fra NAF Motorsport Asker & Bærum med Renault Clio Super 1600. Han står med 76 poeng foran Rally Larvik.
Kartlesere
I mesterskapet for kartlesere er det regjerende mester Ola Fløene fra NMK Hamar ligger på topp foran NM-finalen. Han kjører med Andreas Mikkelsen, og har 117 poeng. Mikklesen/Fløene vil ikke stille til start på lørdag. På en andreplass følger Tore Lingjærde fra NMK Elverum med 100 poeng. Han kjører med Peder Økseter. På 3. plass følger Nils Henrik Holmen fra KNA Oslo som kjører med Christian A. Selmer. Holmen har 83 poeng.

Rally Hedemarken har sin base ved Nestlé i Brumunddal, der også start og målgang samt serviceplass er plassert.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.25 på søndag kveld.