Rally Hedemarken avslutter rally-NM

peder-okseter-4.jpgm_ostberg-2.jpgFørstkommende lørdag avsluttes årets norgesmesterskap i rally med Rally Hedemarken. Løpet har start og innkomst i Brumunddal, arrangeres av NAF Motorsport Hamar, og samler drøye 100 deltagerbiler.

Det er 22. gang Rally Hedemarken arrangeres, og i år inneholder løpet sju fartsetapper på kjente grusveier. De sju etappene er til sammen 81,68 km, og ligger i Ringsaker.

Løpet er det sjette og siste i årets mesterskap. De to første rundene Sigdalsrally og Mountain Rally, ble vunnet av Anders Grøndal fra NMK Drammen og hans kartleser Veronica Engan. De tre siste rundene, Numedalsrally, Rally Sørland og Aurskog Høland Rally ble vunnet av Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum og hans svenske kartleser Jonas Andersson. Østberg og Andersson vant også Rally Hedemarken i fjor.

Anders Grøndal fra NMK Drammen har allerede sikret seg NM-tittelen i WRC-klassen med sin Subaru Impreza WRC. Men han har allikevel mer enn nok å kjøre for på lørdag. Hans kartleser Veronica Engan har nemlig mulighet til å ta NM-tittelen blant kartlesere. Grøndal har for øvrig hatt en meget god sesong, og er også norgesmester i bakkeløp.

Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum har kjørt for sin fjerde strake NM-tittel i år, men må ta til takke med å kjempe om sølvet på lørdag. Sammen med sin kartleser Jonas Addersson har han vunnet tre NM-runder, men han har også brutt to med sin Subaru Impreza WRC. Dermed ligger han 33 poeng bak Grøndal.

Den som ligger på en tredjeplass i WRC-klassen foran Rally Hedemarken er Svein Frustøl fra Kristiansand Automobilklubb (KAK). Frustøl, som kjører en Ford Focus WRC, ligger 13 poeng bak Mads Østberg.

I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N over 2000 ccm og S2000, har Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold sikret seg årets tittel. Men også han har noe å kjempe for på lørdag ettersom hans kartleser Roger Eilertsen er med i gullkampen blant kartleserne. Bieltvedt har vunnet to av NM-rundene så langt, og dessuten har han tre andreplasser.
På en andreplass følger Anders Kjær fra NMK Larvik, som kjører Subaru. Han kan ikke føle seg trygg. Kun fem poeng bak følger Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Kollevold, som kjører en Mitsubishi Lancer, vil nok selge seg dyrt i Hedmark.

peder-okseter-4.jpg

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm er Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal nesten like suveren i år som i fjor. Men hans seiersrekke ble brutt i Aurskog Høland Rally. Da hadde han vunnet ti NM-runder på rad med sin Ford Fiesta. Uansett har han NM-tittelen i lomma allerede før lørdagens finale.

Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal ligger på en andreplass med sin Ford Fiesta R2. Han har kjørt inn 88 poeng sammen med kartleser Knut Harald Henriksen. På 3. plass ligger Jo Inge Bakken fra KNA Kongsvinger med Ford Fiesta R2 og 78 poeng.

I NM for kartlesere er det fortsatt stor spenning. Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold leder med 108 poeng. Han kjører med Sveinung Bieltvedt. På en andreplass følger Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum med 106 poeng. Hun kjører med Andreas Grøndal. På en tredjeplass følger Jonas Andersson fra NAF Motorsport Asker & Bærum, som kjører med Mads Østberg. Andersson har 86 poeng, og er også med i gullkampen.

Rally Hedemarken har start og innkomst ved Nestlé i Brumunddal. Løpet inneholder sju fartsetapper på til sammen 82 km. Løpets serviceplass er i Brumunddal, mens basen er på Rica Olrud Hotel i Hamar.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.25 på søndag kveld.
Poengstillinger i NM og norgescup finnes her:

Tidsplan

Kart over etappene:

Startliste:

Beskrivelse av fartsetapper:

Internett: Løpet har egne websider med adresse:

Løpets start lørdag 25. september
kl. 09.00 Brumunddal, Nestlè
kl. 09.35 SS1 – Harbyenga – Lengde 4,64 km
kl. 09.54 SS2 – Kluftmoen – Lengde 18,76 km

Regulering Lauvåsen/Brummundal, Reg. inn1. bil kl. 10.09

kl. 10.38 SS 3 – Byflaten Sør – Lengde 17,28 km
kl. 11.05 SS4 – Mauset – Lengde 5,14 km

Regulering Nybygda IP, Reg. inn 1. bil kl. 11.18
Service Brummundal, Nestlé, inn 1. bil kl. 11.58

kl. 13.22 SS5 – Harbyenga 2 – Lengde 4,64 km

Kl. 13.41 SS6 – Ringsaker, – Lengde 25,71 km
Kl. 14.13 SS7 – Mauset 2 – Lengde 5,14 km
Kl. 14.26 Reg.pause Nybygda IP
Kl. 15.01 Målgang Brumunddal, Nestlé