Rally-NM tilbake på NRK

Førstkommende lørdag innledes årets rally-NM med det tradisjonsrike KNA Rally Finnskog. Samtidig kan Norsk Bilsport glede seg over en helt ny TV-avtale med NRK som vil gi rallysporten enda mer oppmerksomhet.

-Det er svært gledelig for oss at vi igjen har fått til en avtale med NRK slik at rallysporten får stor oppmerksomhet. Det har vært utfordrende å komme i gang med årets NM-sesong på grunn av Korona-pandemien, og vi må kjøre løpene uten publikum. Dette gjør også TV-sendinger enda viktigere, sier Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud.

I første omgang har NRK sikret seg rettighetene til rally-NM i tre år.

-Vi er svært glade for å sikret oss rettighetene til Rally-NM de neste årene. Dette er en sport vi tidligere har tilbudt vårt publikum, og er nå glade for at Rallyen er «hjemme» igjen. Vi gleder oss til å vise dette fram for vårt publikum de neste årene, sier Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK.

Det er Nordur Film som skal produsere sendingene fra rally-NM for NRK. Første sending fra KNA Rally Finnskog er satt opp på NRK1 kl. 22.35 søndag kveld (21. februar)

-Vi er stolte Av å få tilliten til å produsere rally-NM for NRK og gleder oss til samarbeidet, sier Sondre Matre Fossum i Nordur.

En av dem som jubler over nyheten om at rally-NM er tilbake på NRK er veteranen Henning Solberg. Han var med på å dominere norsk rallysport i perioden 1997-2003 da han sikret fem NM-titler. Han stiller til start også i første NM-runde kommende lørdag, og er ikke i tvil om at NRKs sendinger vil få stor betydning for sporten.

-Dette er en gledens dag for norsk rallysport. Dette vil bety enormt mye for oppmerksomheten og interessen for sporten vår, sier 48-åringen.
Henning og Petter Solberg la på slutten av 90-tallet grunnlaget for en eventyrlig utvikling av norsk rallysport, og Petters VM-tittel fra 2003 er det foreløpige høydepunktet. I fotsporene til brødrene Solberg har det vokst frem VM-førere som Mads Østberg, Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby. Kvaliteten på rally-NM har også holdt seg god og en av dem som har vært med på å dominere de siste årene er Anders Grøndal som har innkassert ikke færre enn 16 NM-titler i rally og bakkeløp i sin karriere. Frank Tore Larsen, Eyvind Brynildsen og Steve Røkland for å nevne noen, er også profiler som har hevdet seg godt de siste årene.