Rally Norway åpner showet i Oslo

rally_norway_330.jpgBjerkebanen blir arena for åpningsshowet og første etappe i Rally Norway 12. februar 2009. Slik blir rally-VM enda mer spektakulært.

For første gang blir det muligheter til å oppleve et internasjonalt rally-show i den norske hovedstaden.Publikum kan komme tett på både Petter og Henning Solberg, Sebastian Loeb og de andre rallystjernene, oppleve lyden og kjenne suget fra WRC-bilene.

– Dette blir en fantastisk mulighet for et stort publikum, både i hovedstaden og for tilreisende fra inn- og utland, fremholder Even Wiger, daglig leder i Rally Norway. Løpsleder Stig Rune Kjernsli parerer med å understreke at publikum skal få mer rally, underholdning og show i 2009 enn under den første VM-runden i Norge i 2007.

– Nå legger vi opp til at alle etappene skal kjøres to ganger, noe som gjør VM-løpet enda mer tilgjengelig for publikum. Mange vil få se og oppleve mer rally enn før, fastslår Kjernsli.

Dag for dagTraséopplegget i 2009-løpet er strammet opp for å bli hakket mer publikumsvennlig og interessant for førerne. Å kjøre etappene to ganger slik mange andre arrangører gjør og som ble gjort for noen etapper i 2007, har mange fordeler.

– Ikke minst betyr dette at det blir enklere for publikum å få se mer rally, sier Kjernsli.

Dag 1 (torsdag 12. februar) blir det åpningsshow med spesiell publikumsetappe på Bjerkebanen i Oslo.

Dag 2 (fredag 13. februar) vil starte i Kongsvinger-regionen med fire fantastisk publikumsvennlige etapper.

Dag 3 (lørdag 14. februar) fortsetter løpet i Ringsaker med den spektakulære «Mountain-etappen» på fjellet. Deretter blir det full fart i en trase i Lillehammer før dagen avsluttes med en egen byetappe i Hamar sentrum.

Dag 4 (søndag 15. februar) vil løpet gå i Elverumsområdet med en helt spesiell siste-etappe med målgang på Hedmarksvidda ved Budor gjestegård.

Høye snøkanter

– For første gang i verden kan vi trolig vise målgang i et VM-løp med opp mot to-tremeter høye brøytekanter. Det vil jeg kalle spektakulært, sier en svært fornøyd løpsleder, som også mener at en etappe i Oslo er veldig spennende.

– Nå får hele Oslos befolkning for første gang mulighet til å oppleve rally-VM ‘live’ rett utenfor stuedøra, fastslår Kjernsli.

Optimale løsningerEven Wiger understreker at publikumsetappen på Bjerkebanen ikke betyr at rally-VM flyttes fra Hamar til Oslo. Mens åpningsshowet håper å tiltrekke seg et større publikum i Oslo, vil målgangen og avslutningsseremonien skje på Hamar.

– Det er ganske logisk å legge den seremonielle starten samme sted som den etappen i hele løpet som trolig vil trekke flest tilskuere, avslutter Even Wiger.