Rally Sørland på Injection

peder-okseter_660.jpgRally SØrland får stor oppmerksomhet i motorsportmagasinet «Injection» (Program 259) sendes på Viasat Sport onsdag 5. mai kl. 18.00. Reprise lørdag 8.mai 11.25.

• NM RALLY – RUNDE 4 – RALLY SØRLAND

NM-runden på Sørlandet regnes som et av de mest krevende rally i Norge, og denne gang ble løpet preget av uvanlig dramatikk. Sveinung Bieltvedt (Subaru Impreza Sti) kjørte på en elg på den femte fartsetappen. Elgen ble avlivet etter hendelsen og fartsetappen måtte avlyses for mange deltakere. Sveinung Bieltvedt var heldig og kunne faktisk fortsette etter hendelsen. Han kjørte inn til 2.plass totalt og som vinner av Gr. N-klassen, der han nå også leder NM sammenlagt.

Om totalseieren ble det ingen spenning, da Mats Østberg (Subaru Impreza WRC) var helt suveren og vant med nesten fire minutters margin. Anders Grøndal (Subaru) kjørte med en ryggskade, men karret seg i mål på 3.plass i klassen og leder stadig mesterskapet med god margin.

Peder Økseter (Ford Fiesta) tok sin tiende strake NM-rundeseier i klassen for de tohjulsdrevne bilene, og dermed er han i praksis allerede klar for et nytt NM-gull.