Rally Sweden fortsetter å legge etapper til Norge

Rally Sweden til Norge
Neste års Rally Sweden (11.-14 februar 2016), det eneste ekte vinterrallyet i FIA World Rally Championship, vil igjen krysse grensen til Norge hvor mesteparten av fredagens etapper kjøres på norsk jord.

Dette er godt nytt for de norske VM-førerne Mads Østberg (Citröen) og Andreas Mikkelsen (Volkswagen). Mikkelsen, som endte på 2.plass i 2014 og mistet seieren på siste etappen i 2015, er en av favorittene til å vinne VM-runden i 2016.

Mer enn en fjerdedel av etappene er nye sammenlignet med 2015, inkludert en helt ny etappe i Norge. Service-parken vil i år være på Karlstad Havn, etter flere år på flyplassen i Hagfors.

Selve åpningen av VM-runden skjer på Karlstad Travbane, hvor det også blir et spektakulært show og første etappe kjøres som en super spesial.

Etappene i Norge
Fredag ​​begynner med en oppgradert versjon av Torsby-etappen, før førerne krysser grensen til Norge og kjører tre etapper to ganger. Etappene   omfatter Røgden, som starter i Sverige og to ganger krysser grensen til Norge, så vel som den helt nye 25.25km Svullrya-etappen og den populære publikumsetappen Kirkenær Arena. Fredagen ender med en gjentakelse av Torsby-etappen.

På fredag er det også dekkskift og regroup på Kirkenær Arena, hvor publikum og media kommer tett på førerne.

Lørdag er den lengste dagen av rallyet med sine 134.85km fartsetapper nær Hagfors. Den inkluderer klassiske etapper slik som Frederiksberg, som brukes i motsatt retning til 2015, Vargåsen med det berømte hoppet Colins Crest og Rämmen.

Søndagens siste etapper består av to sløyfer av Lesjöfors og Värmullsåsen, der den sistnevnte arrangeres som Power Stage og sendes på Live-TV verden over kl 12:00. Power Stage avslutter rallyet søndag.

Se oversikten over Rally Sweden 2016 her: http://www.rallysweden.com/sv/tavlande/dokument/