Rally Sweden på Viasat

viasatmotor1.jpgViasat har som kjent sikret seg eksklusive tv-rettigheter til rally-VM, og til helgen er det sesongstart i Sverige. Viasat Motor har daglig dekning fra de tre dagsetappene, og søndag blir det direkte sending fra avslutningsetappen i Hagfors med med Atle Gulbrandsen og Thomas Schie rally i VM-studio.

– Årets sesong i rally-VM er den siste med de heftige WRC-bilene, og spørsmålet alle stiller seg i Norge er om Petter Solberg kan slå tilbake. Petter kjører også i år for sitt eget privatteam, men har skaffet et imponerende sponsorbudsjett og har to konkurransedyktige Citroën C4-biler til disposisjon, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen.

Petter Solberg får imidlertid en tøff oppgave. Sébastien Loeb har til hensikt å ta sitt sjuende strake VM-gull, og er også en som kan vinne i Sverige. Samtidig ønsker Fords Mikko Hirvonen å endelig skyve den franske Citroën-føreren ned fra tronen. Det blir også spennende å se Kimi Räikkönen, som har sluttet med Formel 1 til fordel for rally. Litt senere i sesongen kommer også amerikaneren Ken Block til start, som har blitt verdenskjent for sine halsbrekkende bilstunts på YouTube.

– Jeg kjører for å vinne Rally Sverige. Vinner jeg det løpet kan alt skje denne sesongen, sa Petter Solberg til Viasat da vi møtte ham under den offisielle WRC-lanseringen i Paris.

I tillegg til Petter Solberg kan norske fans også følge Henning Solberg og Mads Østberg i Rally Sverige. I den nye SWRC-klassen, for fremtidens rallybiler, er både Eyvind Brynildsen og Andreas Mikkelsen blant favorittene, mens Anders Grøndal satser stort i klassen PWRC.

Sendetider på Viasat fra Rally Sweden
Fredag 12. februar kl. 22.00: WRC Shakedown. Magasin. Viasat Motor.
Fredag 12. februar kl. 22.30: oppsummering 1. dag, Viasat Motor.
Lørdag 13. februar kl. 22.30: oppsummering 2. dag Viasat Motor.
Søndag 13. februar kl. 12.30: oppsummering 3. dag Direkte på Viasat Motor.
Søndag 14. februar kl. 21.30: Rally-VM-studio. Direkte på Viasat Sport.