Rally Sweden på VM-kalenderen i tre år

2013 Rally Sweden
Rally Sweden har gjort en treårsavtale med VM-promotoren og vil være VM-runde i minst tre år fremover. Til vinteren blir det norsk dag i VM-løpet torsdag 6. februar.

 

– Endelig er en langsiktig VM-avtale i hamn. Dette er noe vi har jobbet med i mange år, og selv om mye arbeid gjenstår før vi har sikret finansieringen av denne satsingen, så har vi nå et attraktivt tilbud for sponsorer og samarbeidspartnere som ønsker global profilering, sier Glenn Olsson, som er daglig leder i Svenska Rallyt AB.

 

Kommende vinter vil Rallky Sweden innledes med super spesial på Färjestad travbane onsdag 5. februar. Dagen etter kjøres det i Norge og her blir det arena på Kirkenær som de to siste årene. Målgang blir lørdag 8. februar. Årsaken til dette er kollisjon med OL i Russland som starter samme helg, og som har flere øvelser på søndag 9. februar med stor norsk og svensk interesse.

 

Rally Sweden er Sveriges største idrettsarrangement som går av stabelen år etter år. Det er omlag 200 000 tilskuere ute i de svenske og norske skoger. I tillegg ses løpet av rundt100 millioner TV-seere.

 

Den endelige terminlisten for rally-VM 2014 er ikke klar, men foreløpig ser den slik ut:

17-19. januar: Rally Monte Carlo

6-8. februar: Rally Sweden (1 dag i Norge)

7-9. mars: Rally Mexico

4-6. april: Rally de Portugal

9-11. mai: Rally Argentina

30. mai-1. Juni: Rally Italia

27-29. juni: Rally Polen (1 dag i Litauen)

1-3. august: Rally Finland

22-24. august: Rally Tyskland

12-14. september: Rally Australia

3-5. oktober: Rally Frankrike

24-26. oktober: Rally Spania

14-16. november: Rally Wales