Rally Telemark er avlyst

telemark-komite.jpgArrangørklubbene for Rally Telemark måtte dessverre avlyse løpet etter det siste regnværet natt til mandag. Veier som ble reparert etter forrige flom var igjen ødelagte, og på en transportetappe var det ikke kjørbart.

Flom og flere kraftige regnskyll i det siste har satt en stopper for Rally Telemark som skulle vært kjørt som årets sjette NM-runde 3. september.

-Vi trodde vi hadde reddet løpet med å stryke to fartsetapper. Nye gjennomkjøringer av løypa på mandag, avdekket fortsatt forverring av veiene både på transport og spesialstrekninger. Dette har gjort at vi har sett oss nødt til å avlyse Rally Telemark i 2011. Det har vært en meget tung beslutning å ta for komiteen, forteller løpsleder Petter Stenseng.

Han sier videre at beslutningen er spesielt vanskelig med henblikk på alle de positive menneskene som har stilt opp; grunneiere, lag og foreninger, Notodden kommune, Telemark fylkeskommune og det lokale næringslivet.

Regnbygene natt til mandag ødela igjen det som var oppbygd og reparert etter juli-flommen, dette resulterer i at veibunn og marka er mettet av vann, her snakker vi sikkerhet for deltagere og publikum, og for stor risiko i forhold til svake veikanter, utforkjøringer og veiskuldre i et kupert terreng.
De store nedbørmengdene på mandag gjorde at det var umulig å ta seg frem på en transportetappe på mandag kveld, dette ville også vanskeliggjort gjennomkjøring med vanlige biler.

Ødelagte veier, og da snakker vi om transportetapper, gir også store ekstrautfordringer med hensyn til logistikk rundt publikum og deltagere og transport for disse.

Dette var et stort løft for arrangørklubbene som har arbeidet med prosjektet siden 2008, men mot
naturkreftene står man maktesløse. NAF Motorsport vil jobbe videre med prosjektet og satser for fullt igjen i 2012.