Rallycross-EM live på Viasat

Rally Cross Logo
Den nye promotoren for rallycross-EM, IMG, har gjort avtale med Viasat om direkte-sending i Norden fra fem av årets EM-runder.

Det er mye som virker spennende foran årets EM-sesong, som faktisk har en aldri så liten «kick off» på Lydden Hill i England på fredag. Da vil flere førere, team, arrangører og ikke minst IMG presentere planer for media. I forkant av dette har IMG nå bekreftet at fem av rundene vil sendes direkte i Norden.

Det er løpene i Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Frankrike som vil sendes direkte på Viasat, og etter det vi har grunn til å tro dreier det seg i Norge om Viasat 4 som har et langt større nedslagsfelt enn Viasat Motor. Viasat har som kjent også både Formel 1, Rally-VM og Speedway-VM. I tillegg til live-sendingene vil det bli produsert en times program som vil være tilgjengelig for TV-kanaler som gjør avtale, samme dag som løpene kjøres. Totalt har IMG sikret seg distribusjon til TV-kanaler som når 150 millioner husstander.

Formatet for årets EM blir noe annerledes enn tidligere, men ikke på langt nær så radikalt endret som først varslet. Det vil bli fire innledende omganger (mot dagens tre) der det blir tidtagning og plass-siffer som i dag. Alle fire omganger vil være tellende.

De 12 beste etter disse omgangene går videre til to semifinaler i hver klasse. De tre beste fra hver semifinale går til finale. Det deles ut EM-poeng både etter de fire innledende omgangene, etter semifinaler og etter finaler. Dermed vil det altså være rom for lite taktikk ved å stå over heat og lignende. Mest mulig valuta for publikum og TV-seere med andre ord.

Den norske EM-runden kjøres på Lånke 15.-16. juni.

Mer info om EM: www.rallycrossrx.com