Rallycross-fest i Konsmo

NM Konsmo 2Det ble en festforestilling da andre NM-runde i rallycross ble kjørt under flotte forhold i Konsmo i helgen. Et flott arrangement, der det også ble noen mer eller mindre overraskende vinnere.

Det var knallvær og flotte forhold da de driftige mannskapene i NMK Konsmo arrangerte NM-runde i rallycross på sitt flotte anlegg Konsmo Motorbane i helgen. Blant tilskuerne var statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud som også fikk seg en luftig tur rundt banen i kartleserstolen i Søren Snartemos rallybil.

NM Konsmo 1
I supernasjonal inntil 1600ccm ble det ikke overraskende seier til Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik. Han vant A-finalen foran Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport og Simon Wågø Syversen fra NMK Hamar. Alle de tre på pallen kjører Citroën Saxo.
I supernasjonal 1600-2000 ccm ble det en noe ukjent vinner. Roy Vidar Skomedal, som var på en 7. plass etter første NM-runde, gikk til topps. KAK-føreren kjører en Ford Escort. På andreplass fulgte en av hjemmefavorittene, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo i Mazda RX8. Tredjeplassen tok NMK Vikedals Kenneth Johansen i Ford Puma.

NM Konsmo 3

I supernasjonal over 2000 ccm viste Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad at Konsmo-banen passet både ham og hans BMW M3 perfekt. Østreng var raskest hele helgen, og hadde god seiersmargin i finalen. Han vant foran Herbjørn C. Haug fra KNA Vålerbanen i Mercedes og med Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad i Volvo S40 på tredjeplass. Regjerende mester, Stian Haugan, ble henvist til 4. plass, og sammen med Ola Frøshaug måtte han også ta turen om B-finalen i helgen.
I klassen for superCars var det tre deltagere, og vinner der ble Tor Arne Trydal fra NMK Konsmo i en Skoda Fabia.

NM Konsmo jr

I junior-klassen var det andre runde av cupen, og der vant Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal i VW Golf. Karoline Breivik fra NMK Bergen fulgte på andreplass, fulgt av Steffen Hansen fra NMK Gardermoen.

Rallycross nasjonal hadde også norgescup, og i klassen inntil 2400 ccm ble det seier til Frode Leirhol fra NMK Valdres. Klassen over 2400 ccm ble vunnet av Ørjan Lutsi fra NMK Jørpeland i Volvo PV.