Rallycross-fest på NRK og Momarken

ludvig_hunsbedt_1_500.jpgRallycrossføreren Ludvig Hunsbedt mistet EM-ledelsen forrige helg. Nå er han spent foran kommende helgs NRK-sendte EM-runde i Østerrike, og snart inntar sirkuset Momarken Bilbane i Østfold.

-Jeg er spent foran helgens løp, for vi sliter veldig med turboproblemer. Vi måtte kaste inn håndkle på grunn av motorødeleggelser som kom av turbohavari i Ungarn sist helg. Nå har vi bare en turbo igjen, og er avhengig av å få minst to til klare før helgen, sier veteranen Hunsbedt som hadde en kjempeåpning på årets sesong. Han vant første runde i den publikumsvennlige EM-serien i Portugal med sin Volvo . Deretter tok han 2. plass i Frankrike, før motorproblemene kom i Ungarn. På søndag kan norske TV-seere følge ham direkte på NRK1 når årets fjerde runde kjøres i Østerrike søndag ettermiddag.

-Vi vet ikke hva det kommer av, men vi må bytte turbo etter hvert andre heat. I Ungarn forsøkte vi å tøye dette, men da gikk det galt, sier Hunsbedt. At det er så store påkjenninger sier sitt om hvilke krefter som settes i spill i en rallycross-motor. Det er tross alt snakk om over 600 HK og et enormt dreimoment i bilene som med drift på alle fire hjulene skyter av gårde som en pil.

Den kommende runden i Østerrike er den siste før sirkuset inntar Østfold og Momarken Bilbane i Mysen. 28.-29. juni kjøres den norske EM-runden, og da kan det bli morsomt å være norsk tilskuer. Etter årets tre første EM-runder er det ikke mindre enn fire norske førere blant de åtte beste i sammendraget i «keiserklassen» divisjon 1. Den siste som presenterte seg var unggutten Frode Holte (25) som kjørte inn til en oppsiktsvekkende 5. plass i Ungarn på søndag.

-Frode har slitt med feil innstillinger på bilen sin de to første løpene i år, men nå kommer han for fullt. Han skal vi se opp for fremover, og han kan komme til å gjøre det morsomt for publikummet på Momarken, sier veteranen Ludvig Hunsbedt. Selv har han rukket å bli 48 år, og han tok sin første EM-tittel allerede i 1993, og den andre i 1997.

Alt ligger til rette for en stor opplevelse enn noen gang for publikum på Momarken 28.-29. juni. Baneanlegget og publikumsfasilitetene er av beste kvalitet. Den intime banen passer utmerket til en arenasport som rallycross, og det er et bedre startfelt og hardere konkurranse enn noen gang

-Vi har forbedret banedekket vesentlig i forhold til i fjor. Det er kjørt på enorme mengder med freset asfalt den siste tiden, så det skal bli langt bedre forhold for førerne og en stor folkefest, sier Jan Gundersen som er prosjektleder for arrangøren.

NRK1 sender fra EM-runden i Østrrike fra kl. 15.15 på søndag.

EM-stillingen rallycross divisjon 1 (3 av 11 runder)
1. Kenneth Hansen (S) 52
2. Michael Jernberg (S) 42
3. Ludvig Hunsbedt (N) 37
4. Sverre Isachsen (N) 34
5. Jean-Luc Pailler (F) 34
6. Andres Eriksson (S) 32
7. Ole Kr. Nøttveit (N) 26
8. Frode Holte (N) 20
8. Guttorm Lindefjell (N) 20
10. Morten Bermingrud (N) 17
14. Kjell Arne Smerud (N) 11