Rallycross-helg i Grenland

Det er duket for rallycrossens superweekend på Grenland Motorsportsenter kommende helg. Fredag og lørdag kjøres årets andre NM-runde, og på søndag inntar sirkuset RallyX Nordic baneanlegget i Skien.

I norgesmesterskapet har klassen for de firehjulsdrevne bilene, Supercar, allerede kjørt to runder. For Supernasjonal-klassene er løpet i Skien årets andre NM-runde. Dette er klassene supernasjonal, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400. Andre runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Grenland til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Knut Øystein Haaland fra NMK Larvik som leder med sin VW Polo. Han kjørte inn 30 poeng i første runde på Momarken.

På en andreplass følger Svein G. Nielsen fra KAK Kristiansand med sin Peugeot 106. Han ligger kun ett poeng bak med sine 29. På en tredjeplass følger beste kvinnelige fører i klassen, Helene Hvaal fra NMK Larvik. Hun står bokført med 28 poeng i sin Citroën Saxo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Fredrik Magnussen fra NMK Hønefoss som leder med sin Ford Fiesta. Han har kjørt inn 33 poeng så langt.

På en delt andreplass følger fjorårets Norgesmester, Daniel Holten fra NMK Vikedal, også han i Ford Fiesta. Holten, som nylig vant EM-runden i Touringcar på Lånke, står bokført med 29 poeng. Han deler andreplassen med Sivert Svardal fra NMK Konsmo som kjører Mazda RX8.

I klassen til og med 2400 ccm er det regjerende norgesmester Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo, som leder med sin BMW M3 og 30 poeng. Han er kun ett poeng foran Espen Kolstadbråten fra NMK Valdres i Ford Escort. På en tredjeplass i denne klassen følger Robin  Slåttekjær fra NMK Grenland, norgesmester i 2016 og sølvvinner i fjor, med sine 28 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, topper tittelforsvarer Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland etter første runde. Med sin BMW M3 står han med 33 poeng etter løpet på Momarken. På en andreplass ligger mesteren fra 2016 og sølvvinner i fjor, Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Han har kjørt inn 32 poeng i sin BMW. På en tredjeplass følger fjorårets bronsevinner, Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo, også han i BMW.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene, er det Ole Kristian Temte fra KNA Eiker som topper etter to runder med sin Citroën. Han har kjørt inn 60 poeng. På en andreplass følger Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo som har tatt 50 poeng med sin Volvo C30. Morten Stensrud fra NMK Grenland ligger på tredjeplass med sin Peugeot 207 og 49 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres årets andre runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Grenland Motorsportsenter. Her er det hjemmefavoritt Ole Henry Steisnholt fra NMK Grenland som leder med 37 poeng i sin Honda Civic. På en andreplass ligger Marius Karlstad fra NMK Gardermoen med Ford og 32 poeng. På tredjeplass følger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i Honda Civic med 27 poeng.

NM-runden på Grenland Motorsportsenter kjøres over to dager med trening fredag kveld og innledende omganger samt finaler på lørdag.

 

Grenland Motorsportsenter:
Grenland Motorsportsenter ligger i Skien. Banen er 1230 meter. Banen har 60% asfalt og 40% grus.
Anlegget ligger i Luksefjellveien. Nærmeste hus har nr 1114 for de som bruker
kart, (GPS-koordinater. Lat: 59.31 Lon: 9.55)
Fra «Siljansiden»: Ta til første til høyre etter Gjerpenskolen. Øvrig tilgang er å følge «normal» adkomst til Skien. Rett etter jernbaneundergangen ved Skiens togstasjon ligger det en (bitteliten) rundkjøring, hvor det skal tas til venstre. Neste avkjøring blir da til venstre inn på Luksefjellveien.

Poengstillingen så langt finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://nmkgre.sircondesign.net/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/

 


Terminliste NM Rallycross Supernasjonal 2018:

26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
7.-8. juli KNA Solør Motorsport
25.-26. august NMK Konsmo
22.-23. september NMK Gardermoen

 

Terminliste NM Supercar

5.-6. mai Höljes (RallyX Nordic)
26.-27. mai Indre Østfold Motorsport
23. juni NMK Grenland
24. juni NMK Grenland (RallyX Nordic)
22.-23. september NMK Gardermoen