Rallycross-NM avsluttes på Dokka

s_haugan_2011.jpgÅrets femte og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag og søndag på Vinjarmoen Motorbane på Dokka. Over 100 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Fluberg.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år. Den første ble kjørt i Bergen. Den andre på Lyngås, deretter i Orkanger og Skien før det nå avsluttes på Dokka.

På Vinjarmoen Motorbane kjøres også fjerde og nest siste runde i norgescupen for rallycross nasjonal og femte og siste runde av juniorcupen 2011.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm,
er det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som leder foran NM-finalen. Han er kun to poeng foran Thommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa. På en tredjeplass ligger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med sin Peugeot 206. Han er 16 poeng bak Tesdal.

I klasse 1600-2000 ccm er det Ole Håbjørg fra NAF Motorsport Trøndelag som har ledelsen etter fire runder med sin BMW. Han står med 88 poeng. På en andreplass følger John Karlsson fra NAF Motorsport Bergen i Mazda RX8 og 79 poeng. Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7 ligger på en tredjeplass med 76 poeng.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det årets norgesmester i bakkeløp, Stian Haugan fra KNA Telemark med Citroën Xsara, som leder. Han står med 97 poeng. På andreplass følger fjorårets mester, Terje Morstad fra NMK Gardermoen, som har kjørt inn 89 poeng med sin BMW M3. På tredjeplass ligger Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen med sin Volvo S40. Han har 73 poeng.

I tillegg til NM-runde for supernasjonal kjøres det også juniorcup på Grenland Motorsportsenter til helgen. Her er det Joakim Rønnevik fra NMK Vikedal som leder foran siste runde med sin VW Golf GTI.

I løpet inngår også nest siste runde av norgescupen for rallycross nasjonal. Her er det Eirik Andersen fra NAF Aust Agder som leder klassen inntil 2400 ccm med sin BMW M3. I klassen over 2400 ccm er det ledelse for Kim Roar Johansen fra NMK Sarpsborg i Opel Kadett.

NM-runden på Vinjarmoen Motorbane kjøres over to dager. Kvalifisering og to innledende omganger kjøres lørdag. På søndag kjøres tredje omgang og finaler.

Poengstillinger foran helgens NM-runde finnes her
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her