Rallycross-NM avsluttes på Momarken

Ingen av kampene om NM-medaljer er avgjort foran finalerunden, så det blir garantert spennende dueller, frisk satsing og topp TV-underholdning når årets NM-finale i rallycross kjøres på Momarken Bilbane i Mysen kommende lørdag og søndag.

Arrangøren Indre Østfold Motorsport står klar til å ta imot over 90 førere på den tidligere EM-arenaen for rallycross. I tillegg til NM-klassene avsluttes også den populære Juniorcupen i rallycross på Momarken.
 

Når årets sesong først kom i gang etter mange utsettelser på grunn av Korona-pandemien, vil tre NM-runder være avviklet i løpet av en måned. De to første rundene er kjørt på henholdsvis Gardermoen og i Grenland.

Arrangørene har virkelig lagt seg i selen for å planlegge både avviklingen i forhold til antall personer som er tillatt og ikke minst i forhold til smittevern. Løpene er ikke åpne for publikum og man deler opp arrangementene slik at en del klasser kjører ferdig på lørdag, før man fyller opp med nye klasser og deltagere på søndag.

I NM-klassen for de mest ekstreme bilen, Supercar, er det regjerende norgesmester, Kjetil Larsen fra Froland Motorsport som leder med 79 poeng. I NM-finalen på Momarken kommer han med en VW Polo for å forsvare fjorårets tittel. Kun seks poeng bak ligger David Nordgård fra NMK Grenland i Ford Fiesta. Han sikret seg NM-gull i bakkeløp i denne klassen på Lillehammer sist helg, og er i flytsonen. På en tredjeplass i NM-sammendraget følger Stein Egil Jenssen fra NMK Tønsberg i Ford Fiesta.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Espen Isaksætre fra KNA Solør Msp i Peugeot 208 som leder med 75 poeng. Han er kun fire poeng foran fjorårets mester, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i Renault. På en tredjeplass følger Per Magne Svardal fra NMK Konsmo med Peugeot 208.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Sivert Svardal fra NMK Konsmo i sin Mazda RX7 med leder med 77 poeng. Kun to poeng bak følger unge Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen med sin Audi og 75 poeng. Sivesind sikret seg NM-gullet i bakkeløp sist helg, men er nok mett av triumf. På en tredjeplass følger Christian Hobæk fra NMK Larvik i Ford.

I klasse inntil 2400 ccm er det tittelforsvarer Jørgen Syversen fra NMK Aremark i Ford som topper foran NM-finalen med 71 poeng. Nærmest følger Sander Engsvik fra NMK Trøgstad i BMW med 68 poeng. Det kan altså bli et durabelig lokaloppgjør om NM-gullet på Momarken i denne klassen. På en tredjeplass følger Andreas Aarhaug fra NMK Støren i en Volvo.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland i VW Polo som har en forholdsvis klar ledelse foran finalen. Han ligger 18 poeng foran Bjørn Terje Heggelig fra NMK Alta som kjører Ford. På en tredjeplass følger fjorårets bronse-vinner, Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo.

I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av junior cup for førere fra 15 til 21 år på Grenland. Her er det hele 17 unge lovende førere påmeldt. På grunn av protest og etter det også behandling i NBFs appelldomstol etter første runde på Gardermoen, foreligger det foreløpig offisiell sammenlagtresultater i denne klassen. Men den som har bemerket seg svært positivt i denne klassen så langt i år er Andrine Rafoss fra NMK Konsmo. Med sin Honda har hun kjørt inn flest poeng så langt.

NM-runden på Momarken Bilbane kjøres over to dager og på lørdag kjøres klassene Junior Cup, Supernasjonal inntil 1600 ccm og Supernasjonal over 2400 ccm.
På søndag kjøres Supernasjonal 2000-2400 ccm, supernasjonal 2000-2400 ccm, supercar og historisk klasse.
Det blir live TV-bilder fra løpene i direktesport.no

 

Lørdag starter 1. innledende omgang kl. 09.15 og søndag kl. 10.00

Poengstillingen NM Rallycross:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://momarkenbilbane.com/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/