Rallycross-NM er i gang

Vinner supernasjonal kl 3
NMK Grenland arrangerte i helgen NM i Rallycross, Norgescup i Rallycross nasjonal og Junior cup på det flotte anlegget Grenland Motorsportsenter.

 

Stevnet hadde en kjempedeltagelse med hele 117 førere på startstreken.

Banen ble på en måte «reåpnet» med nytt alternativspor, nytt fantastisk klubbhus med kafè og så vidt vi vet Norges største bilsport-terrasse. Hele stevnet ble åpnet av Skiens ordfører Hedda Foss Five som ønsket klubben og deltagerne en lysende fremtid i Grenland. Stevnet gikk Lørdag og Søndag og bød på masse underholdende kjøring. Det virker som at deltagerne har gjort en god jobb i vinter og kom med «nykvesset» redskap og tipp topp fokus på resultater. Det ble tette fighter og underholdning hele veien, nye og erfarne førere kjempet om seieren i alle klassene.

Seierspall junior

I junior cup var det fjorårsvinneren Heine Rudi som igjen klarte å slå fjorårstoer Karoline Breivik, Breivik har vist at jentene slår fra seg også i år så her må gutta gjøre jobben. Martin Furuseth viste at han vil være med å kjempe om seieren i sin første sesong og helgens 2 plass viser at han er på rett vei.  Juniorcup byr i år på flere nye navn og biler til start og vi tror dette blir en fantastisk tett fight i hele år. Marius Karlstad skremte nok de fleste med beste til i 1.omgang, men denne gangen holdt ikke bilen helt inn.

Vinner supernasjonal kl 1

I supernasjonal klasse 1 ble det et nytt fjes som toppet hele debuten med seier. Thomas Hårberg har i år tatt steget ifra Bilcross til rallycross og med en bil som har gode NM-tradisjoner (Trond Marthinsens ex Citroen Saxo) var det tydelig at konkurransen i år også blir tett. Fjorårstoer Espen Isaksætre må virkelig henge i stroppen for å følge debutanten i år og med Preben Myklebust, Åsmund Holtet og Asgeir Taraldsen for å nevne noen superraske karer så ligger Supernasjonal klasse 1 an til å bli en kjempespennende klasse å følge i år. Å vinne i debutløpet tyder på at det er gjort en grundig og god jobb i forkant for team Hårberg og vi gleder oss til fortsettelsen.

Seierspall klasse 2

I Supernasjonal klasse 2 ble det kjempedramatikk da Harstads store sønn Jonas Dalseth Jacobsen klarte å gjøre en kjempeakrobatisk øvelse i tredje omgang i det nye alternativsporet. At teamet rundt Jonas fikk bilen kjørbar igjen er intet mindre enn en kjempebragd, vi så også her i depotet en god sportsånd deltagerne imellom der andre førere og team var veldig hjelpsomme og jobbet sammen om å få Jonas tilbake til 4.omgangen. Bilen var nok noe medtatt og det så ut som at kjøreegenskapene ikke var helt på topp men det ble kjørt og Jonas fikk med seg verdifulle poeng i NM-sammendraget.
Steinar Stokke og Kennet Kristiansen tok de to første plassene etter flott kjøring hele helgen. På tredjeplass fulgte Ben Philip Gundersen med sin Fiesta, som forøvrig skal kjøre hele EM i år.

Seierspall klasse 3

I supernasjonal klasse 3 var det som vanlig hard kamp om topp-plasseringene mellom de 10 beste. Denne klassen har de siste årene blitt dominert av Stian Haugan, men i helga viste Hans-Jøran Østereng at han er helt klar til å ta opp kampen om denne tronen.  Hasse viste en kjempestabil og ro i kjøringa denne helgen som resulterte i en seier som var helt klar. Stian Haugan og Rune Engesvoll delte pallen med henholdsvis andre og tredjeplass og bak der var det også kjempetett. Vi gleder oss til å følge denne kampen videre og om helgens konkurranse kan si noe om de neste kan vi love tette fighter med førere som repekterer hverandre.

 

Vinner RCN 1

I RCN klasse 1 var det Atle Åmodt som satte standarden allerede i 1 omgang. Den flotte Ford Escort MK1 viste at man må henge på om de skal slå Atle i år. Nærmest var fjorårstoer Robin Slåttekjær som på tross av en del tekniske utfordringer denne helga var nærmest. Agnar Bakken viste stødig kjøring og kom inn til en 3 plass. RCN klasse 1 var den største klassen i helgens arrangement og konkurransen her er veldig hard.

Vinner RCN kl 2

RCN klasse 2 mønstret 13 biler til start og med flere kjente førere som hadde byttet bil ble dette en kamp om tiendelene. Tom Atle Sigfridstad har byttet svenskevogna mot en noe mindre tysk racervogn. Tom Atle viste de andre at den BMW E30 som nå brukes ikke er noe sinke i trafikken en flott 3 plass i helgens løp var en god start. Men Nicolas Andersen viste at fjorårets 2 plass i Norgescupen ikke var tilfeldig. Helgens seier foran Steffan Jacobsen var nok en god start på jakten om seieren i årets Norgescup RCN klasse 2.

 

Som gjesteklasse ble det kjørt Klasse 4 som er firehjulsdrevne biler med turbo. Her stilte det 3 supercars som benyttes i EM og VM og 3 turbobiler som har sin opprinnelse i Rally. Morten Bermingrud hadde med seg en mattsvart Focus som visstnok fikk motoren montert på fredag kveld. Stein Egil Jensen som også kjører en Focus stakk av med seieren foran Bermingrud og Ole Kristian Temte.

 

Her er link til resultater

http://www.nmkgrenland.no/images/stories/helges/finaler_grenland.pdf