Rallycross-NM fortsetter i Grenland

Kun en uke etter første runde, fortsetter NM i rallycross med ny runde kommende helg. Denne gangen er det Grenland Motorsenter ved Skien som er arene for nærmere 100 deltagere fordelt på to dager.

Når årets sesong først har kommet i gang etter mange utsettelser på grunn av Korona-pandemien, skal det avvikles tre NM-runder i løpet av en måned. Sist helg ble serien innledet på Gardermoen, mens de to siste rundene kjøres på Grenland og Momarken.

Arrangørene har virkelig lagt seg i selen for å planlegge både avviklingen i forhold til antall personer som er tillatt og ikke minst i forhold til smittevern. Løpene er ikke åpne for publikum og man deler opp arrangementene slik at en del klasser kjører ferdig på lørdag, før man fyller opp med nye klasser og deltagere på søndag.

I NM-klassen for de mest ekstreme bilen, Supercars, er det regjerende norgesmester, Kjetil Larsen fra Froland Motorsport som leder etter første runde med sin Ford Fiesta. Svein-Bjarte Holten, som kjørte en helt nyutviklet elektrisk drevet Ford Fiesta Supercar på Gardermoen, ligger på en andreplass. På tredjeplass følger David Nordgård fra NMK Grenland i Ford Fiesta.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det delt ledelse etter første runde på Gardermoen. Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i Peugeot 206 og Espen Isaksætre fra KNA Solør Msp i Peugeot 208 har begge 36 poeng. På en tredjeplass følger regjerende mester i klassen, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med sin Renault Clio.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som topper med sin Audi og 39 poeng. Nærmest følger fjorårets mester, Sivert Svardal fra NMK Konsmo i sin Mazda RX7 med 34 poeng. På en tredjeplass ligger Christian Hobæk fra NMK Larvik i Ford og Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal i Mazda, begge med 29 poeng.

 

I klasse inntil 2400 ccm er delt ledelse etter første runde. At førere ende på samme poengsum i en runde kommer gjerne av at det gis poeng både etter innledende omganger og finaler. Tittelforsvarer Jørgen Syversen fra NMK Aremark i Ford og Andreas Aarhaug fra NMK Støren i Volvo har begge 32 poeng før de møtes til ny dyst i Grenland i helgen. Bak dem følger NMK Trøgstad-duoen Sander Engsvik i BMW og Simen Engsvik i VW Polo, begge med 31 poeng. Her er det med andre ord svært jevnt.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, er det fjorårets bronse-vinner, Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo som topper med sin BMW. Han er ett fattig poeng foran Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland i VW Polo etter første runde. På en tredjeplass følger Petter Paulsen fra NMK Krabyskogen i BMW med 28 poeng.

De to Shortcar-klassene Bandit og Extreme har også NM-runder på Grenland Motorsenter til helgen. I Shortcar inngår både baneracing og rallycross i NM-serien og de to klassene har allerede gjort unna seks løp hver på henholdsvis Rudskogen og Vålerbanen.

I Shortcar Bandit er det Stian Fjukstad fra NMK Kongsberg som leder årets NM-serie med 105 poeng. Nærmest ham ligger Christoffer Amundsen fra NMK Drammen med 98. På tredjeplass følger Christian Haugom fra NMK Solør med 92 poeng.

I Shortcar Extreme er det Thor Gunnar Hagen fra NMK Modum & Sigdal som topper med 111 poeng. Petter Sæves Waskaas fra NMK Grenland følger på andreplass med 97. På tredjeplass ligger Mats Ørstad fra NMK Oppdal med 68 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres også andre runde av junior cup for førere fra 15 til 21 år på Grenland. Her er det hele 20 unge lovende førere påmeldt. Ettersom det en juryavgjørelse på en protest ble anket til Bilsportforbundets appelldomstol i forrige løp på Gardermoen, foreligger det ikke noen offisielle sammenlagtresultater i denne klassen før helgens løp.

NM-runden på Grenland Motorsenter kjøres over to dager og på lørdag kjøres klassene Junior Cup, Supernasjonal inntil 1600 ccm og Supernasjonal 1600-2000 ccm.
På søndag kjøres Shortcar Bandit, Shortcar Extreme, Supernasjonal 2000-2400 ccm, Supernasjonal over 2400 ccm og Supercar.

 

Lørdag starter 1. innledende omgang kl. 09.30 og søndag kl. 10.30

Poengstillingen NM Rallycross:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://nmkgre.sircondesign.net/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/