Rallycross-NM fortsetter i Melhus

Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres på Bollandsmoen Motorbane på Ler i Melhus førstkommende helg. Rundt 85 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Melhus.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Fjerde runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Dokka til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, har tittelforsvarer Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport ledet helt fra første runde i år. Med sin Citroën Saxo har han kjørt inn 106 poeng. I tillegg til fjorårets NM-tittel har Isaksætre også NM-sølv fra 2015 i denne klassen.

Fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus ligger på en andreplass med sin Citroën Saxo med 90 poeng. På en tredjeplass følger unge Marius Bermingrud fra KNA Eiker. Han vant den forrige NM-runden med sin Citroën Saxo, og har totalt 83 poeng.

Det er flere jenter som stiller til start i denne klassen, anført av Lise Marie Sandmo fra NMK Trøgstad som ligger på en 5. plass så langt i mesterskapet med sin VW Polo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det Daniel Holten fra NMK Vikedal som topper med 94 poeng. Holten kjører en Ford Fiesta, og tok NM-sølvet i denne klassen i fjor.
På andreplass følger fjorårets mester, Erik Svartås fra KNA Varna. Med sin Mazda RX7 ligger han ni poeng bak Holten.
På en tredjeplass ligger Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport. Fjorårets Europamester vant siste runde, og har kjørt inn 81 poeng med sin Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm er det Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo som har en solid ledelse med sin BMW M3. Fredrik endte på en 4. plass i fjorårets mesterskap, men i år har han hatt stor suksess og har kjørt inn 103 poeng. Han er også årets NM-vinner i bakkeløp i denne klassen.

På en andreplass følger Kenneth Hansen fra KNA Varna. Han kjører en Volvo S40, og har 76 poeng. På tredjeplass, med 74 poeng, følger Per Håvard Haugom fra Krabyskogen Motorsport med sin Ford Fiesta.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det uhyre jevnt i kampen om edelt metall. Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland leder med sin BMW. Han har kjørt inn 86 poeng.

Han er kun ett poeng foran tittelforsvarer Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Østreng kapret 85 poeng i sin BMW.

På en tredjeplass følger Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo i sin BMW M3 med 74 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres fjerde runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Bollandsmoen Motorbane.

Her er det Guro Majormoen fra NMK Kongsberg som har en knapp ledelse med sin Peugeot 206. Hun er kun tre poeng foran Per Magne Svardal fra NMK Konsmo i VW Golf. På en tredjeplass følger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i Honda Civic. Han er sju poeng bak Svardal. Med andre ord er det svært jevnt og spennende også blant de yngste førerne.

NM-runden på Bollandsmoen kjøres over tre dager med trening på fredag og innledende omganger samt finaler på lørdag og søndag.

 

Poengstillingen i NM og juniorcup finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkmelhus.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2017_nett.pdf

Banen:
Bollandsmoen ligger ca. 5 km fra E6 ved Ler på fylkesvei til Klæbu. Merket med veiskilt fra E6 på Ler i Melhus kommune.
Banens lengde for rallycross er 800 meter lang.

 

Terminlisten NM Rallycross 2017
6.-7. mai                   NMK Gardermoen

3.-4. juni                    NMK Vikedal

24.-25. juni               NMK Fluberg

19.-20. august          NMK Melhus

2.-3. september        KNA Solør Motorsport

23.-24. september   NMK Grenland